Microsoft представи официално Windows Phone 8

Microsoft представи пред света новата версия на своята мобилна операционна система Windows Phone. Тя е с кодово име Apollo и има за задача да предложи на потребителите полезни функции, които да ги накарат да изберат тази система пред всички останали. С Windows Phone 8 се въвеждат новости като поддръжка на процесори с няколко ядра, по-висока резолюция на екрана и поддръжка за безжичната технология NFC, съобщи Mashable, предаде kaldata.com

Една от важните особености при Apollo е, че програмистите на Microsoft са пренаписали основните кодове отначало. Всички предишни версии на Windows Phone бяха базирани на стария Windows CE с произтичащите предимства и недостатъци от този факт.
 
Windows Phone 8 е чисто нов продукт, който взаимства някои основни кодове от подготвяната настолна и таблетна операционна система Windows 8. Това ще бъде огромно предимство за потребителите и разработчиците, тъй като новите приложения ще се конвертират много лесно от едната за другата система. Това означава, че качествените приложения за Apollo ще се увеличат значително.
 
За съжаление на текущите потребители на телефони с Windows Phone 7, те няма да получат обновление към 8 и от този момент нататък, телефоните им могат да се считат за морално остарели. Microsoft не са ги забравили напълно, защото все пак ще има обновление към Windows Phone 7.8.
 
Apollo ще поддържа резолюции до 720p и 1280х768, което не е никак лошо, макар че не може да се сравнява с това, което предлага Apple. Не трябва да се забравя, че системата Windows Phone 8 е фокусирана само към смартфоните, където тази резолюция е предостатъчна. При таблетите Microsoft ще налага класическия Windows 8.

Свързани новини

Деветгодишен стана инженер в Майкрософт

17.01.2013

Първа загуба в историята на Microsoft

20.07.2012

Microsoft пусна собствена социална мрежа

21.05.2012

Комикс за Бил Гейтс

18.04.2012


flash