5 компании, които искат да променят света

 

Нерядко сме ставали свидетели на случаите, в които амбициозни и предприемчиви хора са започвали свой бизнес само, за да могат да реализират идеите си за обществото, и да успеят да въздействат по начин, по който те желаят.

В тази връзка, от Mashable ни предлагат предложения за 5 компании, които полагат огромни усилия, за да променят света. Използвайки силата на технологиите, тези пет компании са готови да помогнат на хора в нужда, да възнаградят иновационни идеи, и да създават уникални инструменти за споделяне, които са от ключово значение в днешно време. Ето за какво точно става дума.

1. Kaggle 

Kaggle е платформа за прогнозиране и моделиране на резултати. Различни организации и компании, които имат проблеми за решаване могат да публикуват своите данни на сайта, като всеки може да представи конкретни алгоритми за решаването на този проблем.

2. Recyclebank 

Идеята на компанията е да възнаграждава по някакъв начин всеки, който рециклира отпадъците си (главно под формата на ваучери за подаръци от магазини, като Whole Foods), след което извозва боклука и дори го сортира в преработвателния завод. Създателят на Recyclebank, Рон Гонън инсталира радиопредаватели на кофите за боклук на включилите се в инициативата, и така всеки знае колко му остава до следващия ваучер, както и колко дървета са спасили неговите рециклирани боклуци.

3. Pencils of Promise 

Pencils Of Promise е млада организация, която помага на млади хора от развиващите се страни да получат образование. Мотото ѝ е ‘Купи молив, дари образование на дете’. Pencils of Promise е глобален проект, който има за цел да строи училища и да създава образователни инициативи за милиони деца по целия свят, които нямат достъп до образование. Основателят на Pencils Of Promise е 28-годишния Адам Браун. Към каузата се включва и Джъстин Бийбър, който дарил парите, направени около пускането на новия  му парфюм „Someday” на пазара.

4. Wefunder 

Wefunder предоставя платформа, която позволява на нововъзникващи компании да набират средства от инвеститори. Компанията насърчава инвеститорите да бъдат част от компаниите с вълнуващи идеи, които могат да направят света едно по-интересно място. В днешния бързоразвиващ се свят, когато всеки ден се регистрират нови фирми, е трудно една млада компания да привлече вниманието върху себе си. Целта на базираната в Бостън компания Wefunder е да промени това. Wefunder помага за иновациите като дава възможност на стартиращите компании да кандидатстват за субсидии.

5. Reward Volunteers 

Reward Volunteers е приложение, което отчита времето отделено за вършене на добро от различни доброволци и активисти. Участниците споделят това, с което се занимават и могат да печелят награди за себе си и за организациите, от които са част. Колкото повече отчетени часове и споделена дейност регистрират участниците, толкова по-голям шанс имат да спечелят пари и награди.

digital.bg



flash