Колко популярен всъщност е YouTube?

От Google официално обявиха, че през 2011г. потребителите в YouTube в глобален мащаб са генерирали над 1 трилона гледания на богатата видео колекция в сайта.

От компанията изразиха удовлетворението си, че през тази година популярността на YouTube достига изключително високи нива. Като в допълнение публикуваха и любопитни сравнения за мащабите на постижението, информира bgr.

Според изчисленията на Google, 1 трилион възпроизвеждания означава, че всеки човек на планетата през 2011г. е изгледал приблизително 140 клипа в YouTube. В същото време цифрата е  и два пъти по-голяма от броя на всички звезди, разположени в нашата галактика. От своя страна това е факт, който допълнително допринася за внушителният характер на посещенията в популярната видео услуга.

Google сподели още, че 2011г. е била изключилно позитивна година и по отношение на разнообразието от видео клипове в YouTube. Oт екипа споделиха, че успоредно с новите канали със съдържание през годината креативността на потребителите също е оказала своята положителна роля за качеството на материалите в YouTube. Всяка година сайта придобива все по-голяма популярност в глобален мащаб и едва ли ще е изненада, ако през следващата година компанията не подобри за пореден път своите собствени рекорди.
 

digital.bg



flash