10-те най-страховити технологични джаджи

Хелоуин мина и замина и, поне на теория, светът отново трябва да стане нормален и безопасен. Е, поне на теория. Защото всички тези страховити джаджи, които се появяват в магазините по време на този празник, сега ще бъдат прибрани в кашони и оставени за следващата година.

Има технологични устройства, обаче, които не са замислени с цел да забавляват хората покрай Хелоуин. Не, тези устройства имат съвсем различни цели и това, което ги обединява, е че всички изглеждат ужасяващо. Вижте 10 такива устройства, представени от сайта MSN.com, които едва ли някой би искал да има в дома си.

1. Facebank

Това розово нещо със сигурност е трябвало да изглежда сладко, но, вместо това, изглежда наистина ужасяващо. Facebank има специален сензор, който разпознава движението на ръката ни. Когато доближим ръката си до устата на розовото чудовище, то я отваря, ние поставяме монета, а то я гълта веднага. Сладко, нали?

1.1_400_12

2. AlphaDog

Този усъвършенстван робот е специално създаден за американската агенция DARPA или за американската армия. Целта му е да носи товари на дълги разстояния и на неблагоприятни терени. Ако питате нас, обаче, AlphaDog може да върши много по-ефективна работа – всеки войник, който види това ужасно нещо да се задава към него, би си плюл на петите.

 

1.2_400_12

3. Demonbells

Demonbells представляват уреди за упражнения познати като kettlebells – нещо като гюллета с дръжка. Тези, обаче, съвсем не са обикновени гюллета. Както и сами виждаме, те изобразяват лицето на дявола. Каква точно е идеята зад този дизайн, не е известно.

1.3_400_11

4. The self high-five machine

В превод, името на това устройство е „Машина, която може да дава пет”. Тя е предназначена за всички хора, които често вдигат ръката си, за да направят този жест с някого, но остават разочаровани. Е, тази машина никога няма да ни разочарова. Само може да ни уплаши до смърт.

1.4_400_13

 

5. CJ7

Тази тонколона за MP3 плейъри и компютри напомня на онези странни джаджи във филмите, които оживяват през нощта и ни наблюдават с червените си очи, докато спим. Това, че е бебешко-розова, само усложнява нещата.

 

1.5_06

6. Elfoid

Роботи като този ни напомнят, че въобще не е трябвало да има Индустриална революция. Създаден от японския изобретател Хироши Ишигуро, Elfoid трябва да наподобява малко дете с реалистичната си кожа и движенията си. Вместо това, обаче, наподобява някой от най-ужасните ни кошмари.

 

1.6_400_09

7. Thumb

Да, Flash устройствата имат най-голям потенциал да бъдат извратени до краен предел. Thumb е един от най-добрите примери за това какво може да се получи, когато човек с болен мозък влезе в производството на Flash памет.

1.7_400_07

8. CB2

Втори робот в нашата класация, което вече би трябвало да ви е подсказало, че най-страховитите изобретения по правило се случват именно в този сектор. В случая, CB2 е робот-дете, разработен от Университета в Осака, който може да общува с хора и да разчита движенията на лицата им. Сякаш това не е достатъчно ужасяващо, но в момента учените се опитват да го научат и да върви.

1.8_400_05

9. The Ex

Ето какъв подарък да изберете за своя приятел-психопат, който току що се е преместил в този дом. The Ex е поставка за пет ножа, чийто дизайн е изключително ефективен, защото е не само практичен, но и показва нагледно с каква цел могат да се използват въпросните ножове.

1.9

 

10. IRIS 9000

Тези от вас, които са гледали или чели сагата „Една одисея в Космоса”, със сигурност помнят компютъра HAL 9000, който, най-меко казано, беше емоционално нестабилен. Е, IRIS 9000 е неговата малка сестричка, която прилича досущ на него. Ако въпреки всичко сте заинтересовани, то това е модул за iPhone 4S, който позволява дистанционна работа с гласовата услуга Siri. 

1.10_400_03

digital.bg



flash