Как да проверяваме Facebook за опасни линкове

Много се изписа и изговори за опасността, която може да дебне зад определени линкове, така че едва ли има нужда да ви убеждаваме, че трябва да бъдете внимателни. Още повече, че през изминалата година станахме видетели не веднъж или два пъти на атаки със злонамерен софтуер към потребителите на Facebook.

Тези съмнителни връзки и приложения могат да заразят както вашите профили, така и тези на вашите приятели. Ето защо, от CNet ще се опитат да ни помогнат да се справим с този проблем.

Norton предлагат инструмент, който може да помогне на всеки потребител на социалната мрежа в борбата с тези заплахи. Приложението работи много бързо и е лесно за настройка в профила на потребителите във Facebook. Освен това, той е абсолютно безплатен, така че е добре да го тествате веднага.

1. Влезте в профила си във Facebook, и отворете Norton Safe Web for Facebook във вашия браузър.

2. Разрешете на инструмента Norton да сканира вашия акаунт.

3. След като направите това може да ви бъде поискано допълнително разрешение за сканиране на профила ви.

4. Резултатите от проверката на линковете се показват на следващата страница, която се зареди. Най-добрият вариант е когато всичките линкове са безопасни. Но разбира се, не е изключено да има и такива, които са маркирани с ‘X’, или удивителен знак (!), което означава, че са опасни.

Понякога приятелите ви също може да ви заразяват със зловреден софтуер дори без да са наясно, че споделят опасни линкове във Facebook. В този случай, когато разберете какво става, трябва да ги предупредите, за да отстранят зловредния софтуер и свързаните с тях мнения по техните стени и стените на другите.

5. Ако желаете може да включите опция за автоматично сканиране на вашия профил от Norton, ако искате всички нови връзки, които се появяват на стената ви да бъдат веднага проверявани за подозрителна активност. За тази цел просто кликнете върху бутона ‘Enable Auto-scan’ и ‘Allow the app permission’, ако е необходимо.

digital.bg



flash