Amazon показва днес първия си таблет

Днес в 17:00 българско време ще започне пресконференцията на Amazon в Ню Йорк, в която се очаква компанията да представи първия си таблет, който според някои технологични сайтове ще се казва Kindle Fire.

Високотехнологичната джаджа се очаква да промени сегашното положение на пазара на таблети, където iPad е категоричен лидер - далеч пред всички останали устройства.

Oт Amazon дълго криха плановете си. Дори и в поканата за пресконференцията, изпратена до медиите миналия петък, не се уточняват детайли, от нея не става ясно дори и това, че устройството ще бъде показано. Анализаторите обаче са убедени, че става въпрос точно за таблет, който ще е значително по-евтин от продукта на Apple.

От технологичния блог TеchCrunch са имали възможността да тестват устройството в началото на месеца и казват, че то е 7-инчово с цветен дисплей, тъчскрийн и е базирано на операционната система Android. 

Очакванията са продуктът да е с много ниска цена, "понеже това е пазарно средство за изграждане на връзка с потребителите и да им се продават услуги в т. нар. облак", коментира Джеймс МакКуиви от Forrester Research.

дневник.бг



flash