Търси в сайта...

Медведев иска руски исторически World of Warcraft

Руският президент Димитрий Медведев е предложи на съвместно заседание на президиумите на президентските съвети по култура, наука и технологии да се създаде ММО, подобно на World of Warcraft, но базирано на руската история.

Във "псевдоисторическия" WoW играят "десетки, ако не и стотици милиони хора", отбелязал е Медведев. Сред тях има не само деца и младежи, а и възрастни. Руският президент е подчертал, че в играта присъства не само "разрушителното начало", а и "основата на развитието на човешката цивилизация". "Напълно можем да се постараем да направим нещо подобно, ако не в световен мащаб, то в мащабите на нашата страна", е било заключението на Медведев.

Президентското изявление e в контекста на обсъждането на предстоящото през 2012 широкомащабно отбелязване на 1150-годишнината от руската държавност (която се отчита от полулегендарното пристигане на варягите Рюрик, Синеус и Трувор през 862) и популяризацията на историческите знания в Русия. Действието на фентъзи-играта World of Warcraft се развива в напълно измисления свят Азерот. Общият брой на потребителите по цял свят е около 11,4 милиона души



flash