Пускат в продажба iPad 2

Новият iPad влиза в продажба в магазините на Apple в САЩ от днес като производителят се опитва да остане на стъпка пред конкурентите си в процъфтяващия пазар на тънки таблетни компютри.

Компанията-производител на хитовите устройства ще приема онлайн поръчки за iPad 2, който бе представен лично от главния изпълнителен директор Стив Джобс миналата седмица. 236-те магазини на Apple в САЩ пускат в продажба новата версия на таблета в 17.00 местно време.

IPad 2, който е по-тънък с около една трета от предшественика си, е близо 15 % по-лек и по-бърз от модела, пуснат през април миналата година. На 25 март той ще зарадва потребителите в нови 24 държави. Освен размерите и теглото му, другото главно подобрение на новия компютър е добавянето на по-мощен процесор, повече памет и камери, които позволяват видеоконферентна връзка при същия размер на дисплея. Компанията Apple продаде 15 милиона iPad-а през миналата година, донасяйки 10 милиарда долара нови печалби и създавайки изцяло нова категория потребителски електронни устройства.



flash