iPad2 е вече реалност

Лично Стив Джобс, във видимо добро здраве, представи тази вечер в Сан Франциско новия iPad.  Той помагаше в представянето на новия продукт на изпълняващият длъжността изпълнителен директор на Apple Тим Кук.

Събитието на Apple започна с малко предистория и „заяждане с конкуренцията”. В началото на презентацията бе съобщена информация, че потребителите на магазина за електронни книги iBooks,  вече са свалили над 100 млн. заглавия, а пускането на още много нови предстои. Лично Стив Джобс посочи, че докато в App Store има 65 хиляди приложения, за Android таблетите, за сега те са само 100. СЕО-то не пропусна да отбележи и фактът, че за миналата година Apple са продали над 15 милиона таблета, докато един от основните им конкуренти Samsung -  само 2.

Но нека спрем вниманието си на iPad 2 – главният герой на вечерта.

Първата видима промяна е в дизайна. Таблетът е много по-тънък и дебелината му е променена от 13,4 мм, до 8,8 мм. Ако не можете да си представите – това е наистина много тънко – по-малко е дори от дебелината на iPhone 4. Пълните размери на модела са 241,2х185,7х8,8 мм, а екранът е 9,7 инча. Той работи в резолюция от 1024х768 пиксела. Друга важна особеност е, че iPad 2 ще се предлага и в бяло.

Веднага на очи се набива и друго – таблетът има 2 камери. Когато това бе обявено повечето хора си мислеха, че става въпрос за възможност за заснемане на 3D, но всъщност става въпрос за една за видео разговори и една за снимки. Основната камера има възможност да снимка HD в резолюция 720р, както и видео с 30 кадъра в секунда, а има и 5 кратен дигитален зуум. Интересен факт е, че в таблетът е използван последната версия на жироскопа от iPhone и iPod Touch

iPad 2 би трябвало да е и чувствително по-мощен, тъй като ще работи с двуядрен процесор A5, работещ на 1 Ghz, който по думи на създателите му работи до 5 пъти по-добре от предшественика си.

Сред важните нововъведения в устройството трябва да се спомене наличието на възможност за възпроизвеждане на видео в 1080p Full HD революция на телевизор, като това може да стане през HDMI изход.

Батерията също е подобрена и вече може да издържа до месец в режим на готовност.

avtora.com



flash