Започва българският фестивал за цирково изкуство - Мини Арт Фест 2018

Играчко Плачко
Осмото издание на българския фестивал за цирково изкуство - Мини Арт Фест, ще започне на 1 юни от 10:00 ч. в отвореното пространство на лятното кино (Амфитеатър) в парк НДК, вход свободен.
 
Организаторите обещават събитието да се превърне в истински семеен подарък за Деня на детето. Във фестивала ще участват 18 артисти от Франция, Дания, Италия и 3 български формации. От 1-ви до 3-ти юни ще можем да видим представления по жонглиране, акробатика, въздушна акробатика, йога и музика. Ще има и специални работилници, в които ще можете да научите хватки от цирковото изкуство. 
 
Гранде Лебувски
 
За първи път Мини Арт Фест представя Социален цирк, с което фестивалът прави своеобразен скок от развлечението към изпълнението на социално ангажиран проект. Участват 30 деца и младежи от социални  домове в кв. Надежда в София.
 
Социалният цирк е метод за социализиране и образоване на деца и младежи в неравностойно положение, неговата цел е да създава мостове и да преодолява бариери между хора и групи, действайки като физическо и педагогическо средство.
Комбино Проект 
 
"Социалният цирк е процес на трениране на редица способности и създаване на мрежа за подкрепа на бъдещи развития, даващи възможност за промяна на социалната позиция на участниците", разкрива Гео Калев, учредител на Фондация Мини Арт.
 
Проектът е разработен с изключителната подкрепа на Цирк ТВАС от Дания, създаден през 1986 г. и водещ в разработването на социални проекти в Европа.
 
Цирк Твас - Дания 
 

Свързани новини

Забавен 1 юни в Bulgaria Mall

23.05.2018


flash