Наближава Wings for Life World Run 2018

Още няколко седмици остават до световното бягане Wings for Life World Run. Това са седмиците, в които бегачите ще могат да се подготвят, за да бъдат в оптимална форма за събитието на 6-и май. 
 
Дистанции за бягане, упражнения за издръжливост, бързина и сила, тренировъчни планове – такива насоки ще могат да ползват всички, които искат да се включат в бягането зад каузата – да се намери лек против гръбначните увреждания.
 
Всички детайли за тренировъчния план ще бъдат споделяни на официалната страница на Wings for Life и на страницата на събитието за организираното бягане в София във Фейсбук. 
 
Бягането в София ще се осъществи с помощта на мобилното приложение Wings for Life App Run, чрез което бегачите могат да следят активността си през всичките дни до събитието и през цялата година. 
 
Wings for Life World Run App може да бъде инсталирано на всяко мобилно устройство с Android или iOS. Освен че ще стартира виртуалната кола-прихващач на 6 май, приложението може да бъде използвано и за задаване на тренировъчен режим, следене на индивидуални резултати, постигнати по време на тренировки и задаване на цел за конкретната тренировка. 
 
12-те седмици до световното бягане за глобалната кауза гръбначните увреждания да станат напълно лечими са тези, в които започват най-усилените тренировки. Целта – постигане на възможно най-добър резултат, който ще бъде включен в световната ранглиста измежду всички, включили се в събитието навсякъде по света. 
 
През 2017 най-голямо разстояние, преди да бъде настигнат от колата-прихващач, избяга полякът Бартош Олшевски – 88.24 км.  
Миналата година в България каузата бе подкрепена от множество спортисти, параолимпийци и известни личности, като се очаква и тази година да се включат и да приемат каузата на фондацията.
 
През 2018 Wings for Life World Run ще се проведе на 6-и май, започвайки по едно и също време на повече от 50 различни локации по света – 11:00 часа UTC, 14:00 часа в България.
 
Wings for Life / "Крила за живот“ е неправителствена изследователска фондация, основана през 2004 от Дитрих Матешиц и двукратния световен шампион по мотокрос Хайнц Кинигаднер. Целта на фондацията е да намери лек за гръбначните увреждания, които засягат повече от 3 милиона души по света, парализирани вследствие на травма, и 130 000 нови пациенти всяка година, пострадали вследствие на пътно-транспортни произшествия или спортни травми. "Крила за живот“ финансира 82 изследователски проекта в световен мащаб и работи заедно със световно известни и уважавани институти като Cambridge University (Великобритания), Harvard Medical School (САЩ), Karolinska Institute (Швеция), Шарите Берлин (Германия).

Свързани новини

Честито!

19.03.2024

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Празник, който ще се помни!

19.05.2023

Нов проект на БФА

25.01.2023


flash