Ирландец създава фестивала "УСМИХНИ СЕ Карин Дом" в помощ на децата от дома

Един ирландец с много интересен живот е създателят на фестивала „УСМИХНИ СЕ  Карин Дом”, който се стреми да подпомогне финансово децата със специални нужди от варненския дом. Събитието ще се проведе от 18-ти до 20-ти септември в местността Св. Никола край Варна. 
 
Джъстин Боланд e на 39 години, родом от Дъблин. В детските му години е живял по най-различни места – Ирландия, Испания, Англия и Израел, а от 2004 година живее в България. Както може да се предположи пътешествията са страстта на създателя на фондация Карин дом. „Винаги съм си мислел, че където и да се озова, дори и в най-отдалеченото кътче на земята, без една стотинка в джоба, аз ще намеря своето място и ще се справя. Обичам предизвикателствата”, споделя Боланд. 
Това да се застои в България естествено е свързано със съпругата му Анелия, с която имат две момчета - Алекзандър на 9 години и Райън на 5 години, а също и котето Клеопатра. 
 
„Със съпругата ми ръководим няколко малки компании тук, в България. Две от нашите фирми са ориентирани в бизнеса с детски играчки. Собственици сме на магазин TOY TOWN във Варна, Пикадили Парк. Също така се занимаваме и с внос на детски играчки. Друга сфера, в която развиваме свой бизнес е сладкарството, като тук моята съпруга изцяло сама ръководи бутиковата сладкарница MY CAFÉ BY ANI BOLAND”, разказва още Джъстин Боланд. 
 
Фестивалът „УСМИХНИ СЕ  Карин Дом” има за цел да набере средства в помощ на децата от едноименния дом край Варна. Главната дейност на Карин Дом се извършва в специализиран център, в който екип от  професионалисти  се грижат и работят, както  с децата със специални нужди, така и с техните семейства.
Фестивалът ще се проведе от 18-ти септември до 20-ти септември 2015г . На него ще има базар, на който фермери от региона ще предлагат продукти, собствено производство. Също така ще има и няколко занаятчийски щанда, на които ще се предлагат сувенири и изделия от стъкло, ръчно направени бижута, плетива и много други. Аниматори ще забавляват децата, а те ще имат възможността да рисуват по лицата си ги очакват различни изненади. На разположение ще има два батута, пуканки,захарен памук и сладолед, както и барбекю, щанд за вино и десерти. Почти през целия ден ще има и музика на живо.
 
Причината Джъстин Боланд да избере Карин Дом за своята инициатива е любовта му към децата. „Един от най-скъпите ми спомени е времето, през което трябваше да се грижа за едно лъчезарно момче, което се казваше Спенсър. Спенсър бе със синдрома на Даун. След грижите и прекараните няколко години  с него, аз си обещах, че един ден ако имам възможността , то аз с удоволствие отново бих работил с деца със специални нужди”, разказва още Боланд. „Бихме искали  да запознаем, колкото се може повече хора с  дейността на Карин Дом  и грижата им към децата със специални нужди, техните семейства, като по този начин те ще видят, че все пак има надежда. От друга страна  целим да подпомогнем набирането на средства, защото без подобни благотворителни мероприятия, като Фестивал „УСМИХНИ СЕ  Карин Дом”, то Карин Дом не би могъл да съществува и да се грижи за децата със специални нужди, и техните семейства”.
 


flash