Софийските Мечки излизат срещу Ястребите от Обреновац

На 9 май 2015, събота, от 18:30 на стадион Академика (зад хотел Плиска) ще се проведе 3-ти кръг от Източната дивизия на Сръбската Футболна Лига (SAAF), в която участва и българският отбор Софийските Мечки. 
 
Софийските Мечки спечелиха убедително първия си официален мач в сръбското първенство с 39:6 срещу отбора от Ягодина – Черните Стършели. Сега предстои втори сблъсък, но този път в София, пред собствена публика. Събитието ще бъде посетено от над 300 души (информация от фейсбук събитието) като се очаква интересът да расте през седмицата. 
 
 
През годините бълграския отбор имаше много интернационални победи, но тази година за първи път вече участва и в официално първенство. Интересът, които поражда този спорт, е различен от обичайното. Американският футбол не е от масовите спортове в България, но набира все повече популярност. Изпълнен с адреналин, силни и зрелищни удари, американският футбол е технически сложна, но практически проста игра, която в естеството си е по-близка до гладиаторските игри в Рим, отколкото до баскетбол или европейски футбол. 
 
Феновете на този спорт в България ще могат да се насладят на един истински борбен мач между двата отбора, ръководени от професионални съдии. За атмосферата ще се погрижи прекрасния мажоретен състав на VS dance, на фона на музика и кетъринг, и всичко това - на един от най-добрите изкуствени терени в София. 

Свързани новини

Стотици гледаха мача на Sofia Bears

09.06.2015

Sofia Bears vs. Kraljevo Royal Crowns

04.06.2015

Софийските Мечки срещу Черните Стършели

24.05.2015

"Софийските мечки“ vs. "Букурещ Ребелс"

08.10.2014


flash