НАСА ще проведе видеочат с всички, които очакват края на света

Учените от НАСА са убедени, че въпреки многобройните предсказания, през декември няма да настъпи края на света.

 
„Планетата ни е наред в продължение на 4 милиарда години и твърденията, че скоро ще настъпи края на света нямат никакви научни основания", се отбелязва в съобщение, поместено на сайта на НАСА. Според една от прокобите, Земята ще се сблъска със странстваща в Слънчевата система митична планета Нибиру, чието съществуване било предсказано от шумерите, предаде Кросс.
Първоначално катастрофата бе планирана за май 2003 година. Но когато това не стана, краят на света бе пренесен за 21 декември 2012 година. Но това не е повод, за да очакваме свършека. „Времето не свършва само защото вашия календар в кухнята свършва на 31 декември. Така и календарът на маите не свършва на 21 декември 2012. Тази дата е последната на един дълъг период в системата от изчисления от времето на маите, но след това при тях започва нов цикъл-така, както вие ще сложите нов календар, който започва на 1 януари", пишат учените от НАСА.
Изследователите опровергават и дурги съществуващи теории - гибелта на планетата ни от сблъсъка с някакво небесно тяло, гигантско слънчево изригване, размяна на полюсите и „парада на планетите" - астрономическо явление, при което определен брой планети от Слънчевата система се оказват от едната страна на Слънцето в неголям сектор. Днес учените от американската космическа агенция, сред които ще има астроном, астробиолог и специалисти по изучаването на астероидите и Слънцето ще проведат за всички желаещи интернет конференция във видеочата на Google, по верме на която подробно ще разкажат защо теорията за края на света е чиста измислица.

Свързани новини

SpaceX излетя с туристи в Космоса

16.09.2021

Ирански астронавт до 2018

05.02.2013

Телефоните пречат на извънземните

04.02.2013

Предлагат вино и пури с лунен прах

16.01.2013

"Кюриосити" сондира Марс

16.01.2013


flash