Жените облечени в червено правят секс още на първата вечер?

Мъжете са убедени, че e много вероятно жените в червено да ги възнаградят със секс още на първа среща, установи френско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Психолози от университета в Южен Бретан анализирали реакциите на 120 студенти от мъжки пол на възраст между 18 и 21 години. Според получените данни младежите счели, че жените в червени тоалети "са с по-силно изразени сексуални намерения" от останалите дами, облечени в по-неутрални цветове. Студентите били тествани, като им били показвани жени с едни и същи фланелки в различни багри.
 
Предишни изследвания установиха, че на стопаджийки, издокарани в червено, им спират много повече автомобилисти. И че мъжете са по-склонни да задават интимни въпроси на дами, носещи  червени блузи, и те сядат по-близко до тях, отколкото при останалите.
Според студентските сексуални цветови нагласи, след червения цвят най-популярни били бялото, синьото и зеленото. На всеки от доброволците била показана снимка на 20-годишна дама за 30 секунди в различен цвят тоалет. След това те трябвало да й дадат оценка за привлекателност от 1 до 9. Участниците били помолени да преценят и коя от тях би правила секс още на първа среща.
 
Според учените червеният цвят е свързан в мъжкото подсъзнание със сексапила, романтичното увлечение и женската плодовитост. В животинския свят, когато са във фертилна фаза, перинеумът на женските павиани, макаци и шимпанзета се обагря в червено, най-вероятно за да привлекат самците.

Според британския психолог Глен Уилсън от лондонския  "Грешам колидж" и мъжете, облечени в червено, са по-атрактивни за партньорката, защото са възприемани като хора с по-високо социално положение. Докато жените в червено са по-желани заради страстните асоциации. Червеният цвят играе важна роля в природата. Той сигнализира за опасност, но също така предизвиква възбуда, твърди Уилсън


flash