Какво да пиете докато слушате музика?

Сайтът Drinkify дава много прост отговор на въпроса, какво да пия докато слушам музика.

Drinkify.org
е устроен много просто. Необходимо е единствено да попълните името на изпълнителя или групата, за която търсите подходящо питие, и той веднага показва точната напитка, марка, количество, както и подходящия вид чаша и начин на сервиране. Съветът на създателите на сайта е да не слушаме музика сами и да използваме техните предложения за компания.

Някои музикални изпълнители явно са по-сложни и предполагат коктейл за свой най-добър придружител в чаша. За удобство е подадена и рецепта за приготвяне.

Ако сте от почитателите на поп изпълнителите като Лейди Гага, имайте предвид, че, освен ако не шофирате или пък не сте жадни, най-подходящо ще е да я допълните с The Lady Gaga - около 170 грама чиста водка, сервирани в ниска чаша с маслинка за допълнение.

За Енрике Иглесиас пък подходящ е безалкохолния коктейл със същото име, който се приготвя във висока чаша с около 30 грама енергийна напитка и 30 грама Ginger Ale (газирана напитка с вкус на джинджифил).

За любителите на по-твърдия звук като този на "Металика" например, подходящ е The Metallica - около 120 грама чист тъмен ром с подправки, гарниран с една мараскино черешка.

Феновете на AC/DC обаче ще трябва да положат малко повече усилия в приготвянето на коктейл с тяхното име, за който се изисква шейкър. В него се смесват около 50 грама бърбън, 50 грама енергийна напитка и около 350 грама водка с вкус на лимон, след което миксираната течност се прецежда в котейлна чаша.

В случай че тъгувате по покойната Ейми Уайнхаус на фона на нейни парчета, може да ги допълните с бутилка каберне на стайна температура. Същото важи и за класиките на покойната фънк легенда Джеймс Браун.

dnevnik.bg



flash