Facebook, Тwitter и Google ви правят зависими

Фейсбук, Туитър и Гугъл могат да предизвикат зависимост, подобна на тази към алкохола, цигарите и наркотиците, пише "Нюорк пост", позовавайки се на резултатите от няколкоизследвания.

Авторите им са установили, че хората реагират като лишени от дрога зависими, когато са принудени да се откажат от достъпа си до интернет и други електронни медии. Подобно на алкохолика, който използва бърбъна като "социален балсам", пристрастените към интернет смятат, че тези, които не оценяват достойнствата му, са големи досадници.

 "Отказването от технологиите за някои хора е толкова трудно, колкото да се преборят със зависимостта си от алкохола или цигарите", се казва в изявлението на фирмата "Intersperience",обобщила резултатите от изследванията върху навиците на хората при използването на интернет.

Данните от направено проучване сред 1000 потребители показват, че цели 53 процента от тях се чувстват "разстроени", когато са лишени от достъп до интернет. Около 40 процента от анкетираните споделят, че са самотни, когато не са в състояние да влязат в мрежата.



flash