Търси в сайта...

Кино герои от пясък в Бургас

На първи юли е официалното откриване на Фестивала на пясъчните фигури в Бургас. Предвидено е мултимедийно шоу със светлинни и звукови ефекти. Това съобщи днес Михаил Куцев, директор на ОП „Летен театър, фестивали и концерти”. Артистите започнаха създаването на фигурите от пясък на 12 юни и в момента са на финална фаза, посочи още той.

Тази година темата на Фестивала на пясъчните фигури е „Кино”.

Изработени са едни от най-популярните герои от историята на киното – героите от Междузвездни войни, Аватар, Хищникът, Пришълецът, Робокоп, Годзила, Властелинът на пръстените, Хари Потър и Чарли Чаплин. Персонажите са от общо 19 филма. Фигурите са около 25, като тази бройка не е точна, тъй като някои от тях са ансамбъл от фигури. Скулпторите са 22 от осем страни – България, Русия, Украйна, Полша, Латвия, Холандия, Австралия и Чехия. "Към първоначалното количество от 3 хиляди тона всяка година добавяме по 500 т. Тази година също, но има и загуби, така че пясъкът е около 3200 т.", допълни Куцев.

75 хиляди лева са приходите за миналата и по-миналата година за двата месеца на фестивала. По неговите думи приходите се увеличават от началото, но предвид икономическата криза, намалелият брой туристи е изравнен размерът на приходите за двете години. Като брой на посещенията миналата година е била по-силна, тъй като се е засилило груповото посещение. Те ползват отстъпка от цената и финансовият приход означава, че са влезли поне 10-15% повече хора, обясни Куцев. Тази година очакваните приходи и брой посещения са повече.

actualno.com



flash