Търси в сайта...

Най-популярните призраци

По света се случват най-различни необясними събития, като най-интересните се свързват с разказите за призраци. Плашещи звуци и светлини изпълват малките часове на нощта в стари и изоставени къщи. Ето и някои от най-популярните призраци.

Каспър е може би най-дружелюбното духче в света. Измислен е през 1930 година като герой от книга с истории, но образът му много бързо е адаптиран в анимация. Случките около него се въртят основно около идеята, че той се е уморил да плаши хората и сега търси начин да се сприятели с тях.

Кървавата Мери. Загасете светлините, запалете свещ, застанете пред огледалото и кажете три пъти името й. Според най-популярните западните вярвания, образът на лудата вдовица ще се появи в отражението на огледалото и ще ви издере очите. В България еквивалент на тази кръвожадна вещица е дама Пика.

Призракът от снимката. През 1936 година се случва нещо свръхестествено. На снимката, която виждате горе, в Raynham Hall в Норфолк, Англия, е фотографиран призрак. Смята се, че това е духът на Мария Тауншенд, която никога не е напускала имението, защото й е било забранено от мъжа й.

Ейбрахам Линкълн е бил известен в с това, че вярва в призраци. Ето защо и до днес има вярване, че понякога в Белия Дом се чуват почуквания по врати и коридори именно от духа на някогашния президент.

Безспорно най-популярни обаче остават духовете от Амитивил, САЩ. През 1974 година Роналд ДеФео разстрелва всичките шест члена на семейството си в къщата им в малкото селце. Година по-късно там се нанася друго семейство, което обаче си тръгва завинаги от мястото само 28 дни по-късно, прогонено от странни шумове и необясними събития. Случката бива описана в роман няколко години по-късно, а след това е и екранизирана цели два пъти.

actualno.com



flash