Ясни са финалистите в първите награди SoAlive Music Video Awards

След изключително труден подбор измежду стотици кандидатури от цяла Югоизточна Европа, международно жури селектира 11 финалиста за наградите SoAlive Music Video Awards:
1. Astrid & The Scandals -  Release Me
2. EGO -  Butterfly Effect
3. flygood - Жив късмет
4. Flying Nomads - Redwall
5. Lelee - Rane 
6. Musspell - Holding
7. Ody icons - Sóse
8. PREMIN - The Awakening
9. Woomb - Last Rays 
10. Agona Shporta - Hape Portën Moj Evropë
11. Alone at Parties -  Oranges & Apples
 
Победителят ще бъде обявен на официалната церемония по връчването на наградите на 3-ти октомври. Събитието отличава изключителните постижения в създаването на музикални видеоклипове от балканския регион и е част от музикалната конференция SoAlive 2024 (SAMC), която ще се състои от 2 до 4 октомври 2024 г. в София и се очаква да посрещне над 400 международни делегати.
 
Победителят ще получи грант в размер на 10 000 евро за създаване на нов музикален видеоклип с подкрепата на Magic Shop. Той ще бъде предоставен под формата на наем на оборудване. Това включва всякакъв вид оборудване, необходимо за създаването на музикален видеоклип, като камери, осветление и други. Периодът на наемане ще покрие два пълни снимачни дни. Наградата има за цел да подпомогне създаването на висококачествен музикален видеоклип с професионалното ръководство и съдействие на Magic Shop Bulgaria. Музикалният видеоклип трябва да бъде заснет в България. 
 
Трудната задача да селектира 11-те финалисти във SoAlive Music Video Awards се падна на 5 изключителни професионалиста в музикалната и филмова индустрия:
● Рууд Берендс – Собственик на Networking Music International AB, съосновател и ръководител на програмата на IFF в Лондон и европейски представител на Canadian Music Week.
● Александър Станишев – Признат оператор, известен с работата си по игрални филми, телевизионни сериали и музикални клипове.
● Дейвид Фрик – Известен музикален журналист с над 40-годишен опит в списание Rolling Stone.
● Кевин Коул – Главен директор по съдържанието на радио KEXP, ключова фигура в издигането на радиостанцията до световно признание.
● Юлиан Костов – Български актьор и продуцент, известен с ролите си в сериалите Shadow and Bone на Netflix и Temple на Sky TV.
 

Свързани новини



flash