Търси в сайта...

Бившият на Кейти Пери отново обвинен в сексуално посегателство

Продължава сагата с поредния актьор обвинен в сексуално посегателство. Тези дни комикът Ръсел Бранд е бил разпитан от детективи от лондонската полиция заради обвинения в сексуално посегателство в миналото.
 
"Мъж на около 40 години е посетил полицейски участък в Южен Лондон в четвъртък, 16 ноември 2023 г.", се казва в съобщение на столичната полиция, която отказа да потвърди дали това е Бранд. "Той беше разпитан превантивно от детективи във връзка с три сексуални престъпления, които не са извършени наскоро. Разследванията продължават", добавят от полицията.
 
 
Припомняме, че при съвместно разследване на Sunday Times, The Times и Channel 4, Бранд беше обвинен, че е извършвал сексуални посегателства срещу пет жени в периода 2006-2013 година. Според информациите на разследващия екип, актьорът е имал обидно и хищническо поведение, като е подлагал жените на сексуално и емоционално насилие. Те не се познават и са се почувствали готови да говорят за проблемите си, едва след като с тях се свързали репортерите. 
 
Една от предполагаемите жертви е от Лос Анджелис. Тя твърди, че е имала "емоционално насилствена и контролираща" връзка с Бранд, Тя обвинява актьора, че я е насилил в собствения ѝ дом в Лос Анджелис през 2012 година. Още същия ден е потърсила помощ от център за подкрепа на жертви от изнасилване. The Sunday Times пише, че жената не е съобщила в полицията, защото е била изплашена от известността на звездата.
 
Друга го обвинява, че я е изнасилил, докато е работила с него в Лос Анджелис, и че той е заплашил да я съди за клевета, ако повдигне някъде въпроса. По думите ѝ е била блъсната до стената и насилена без презерватив. Успяла да избяга, едва след като казала, че трябва да отиде до тоалетната.
 
След публикациите в медиите, британската полиция съобщи през септември, че е започнала разследване. Бранд отхвърли твърденията и ги определи като "много сериозни обвинения". Той обяви в каналите си в социалните мрежи, че никога не е правил секс без нечие съгласие. Бранд също така предполага, че разследванията са част от координирана атака срещу него, целяща да го дискредитира заради някои от възгледите му. Той бил критикуван за това, че е изразявал скептицизъм по отношение на ваксините срещу Covid-19. 
 
 
Ръсел Бранд се прочу като стендъп комик във Великобритания в началото на новия век, след което стана водещ в телевизията и радиото, като си създаде репутация на скандален човек, склонен към рисковани шеги.
 
От 2010 до 2012 г. Бранд бе женен за американската попзвезда Кейти Пери, която неведнъж е говорила пред медиите за неговото доминантно и контролиращо поведение спрямо нея.

Свързани новини

Global Music Report - резултатите

22.03.2024

Бебе на хоризонта!

18.03.2024

След 11 години...

11.03.2024

"Музикалните навици на българите"

26.02.2024

Латино звезда е ''Жена на годината''

20.02.2024


flash