Ъшър ще оглави шоуто на Super Bowl безплатно, но с очаквания за значителни финансови приходи

Ъшър ще оглави шоуто на полувремето на Super Bowl. Той ще вземе участие на стадион "Allegiant" в Лас Вегас на 11 февруари 2024 г. В същия ден ще излезе и деветият му студиен албум "Coming Home".

А наскоро носителят на награда Грами издаде, че е използвал по-ранното си участие като подготовка. Става въпрос за съвместното му участие с фронтмена на "Black Eyed Peas" Will.i.am на Super Bowl през 2011 г.. "Имах шанс да видя какво е усещането", каза Ъшър пред АФП. Първото участие на изпълнителя в шоуто на "Super Bowl" бе в Арлингтън, Тексас, и продължи по-малко от 2 минути.

Иначе албумът на Ъшър - "Confessions", е сред най-продаваните за всички времена. Хитът "Yeah!" достигна до номер 1 в класациите. Сред другите му хитове са "Burn"", U Got It Bad", "U Remind Me", "You Make Me Wanna", "Love in the Club" – това е достатъчно ''материал'',който може да използва за представянето си в шоуто. "Трудната част е да се отсее от голям каталог с песни, които феновете обичат", споделя изпълнителят. Източници, обаче, твърдят, че той не е бил първият избор да оглави шоуто. Тази задача е била предложена на Тейлър Суифт, Хари Стайлс и Lizzo, но явно всички те са отказали. По думите на Суифт тя била "много заета".

Иначе, Национална футболна лига (NFL) отдавна избягва да плаща на своите изпълнители за участията в полувремето на Super Bowl и вместо това търгува с публичност. Най-вероятно Ъшър ще спечели голяма сума пари именно заради неговата популярност и влияние. Очаква се феновете му да стриймват и изтеглят музиката му в огромни количества, докато други ще купуват физически компактдискове и винилови плочи с неговите албуми в дните преди и след Super Bowl.

Други артисти също получиха този голям удар след Супербоул като хедлайнерите за 2020 г. Дженифър Лопес и Шакира. Според услугата за стрийминг платформата Spotify, потоците от музика на Дженифър са скочили с впечатляващите 335 процента след шоуто, докато музиката на Шакира е била излъчена с 230 пъти повече. Други изпълнители от миналото на Super Bowl, включително Риана и Лейди Гага, имат дори по-големи стрийминг удари от своите две колежки. Така че, въпреки че 45-годишния R&B изпълнител няма да спечели нито цент от NFL, той все още може да излезе от нощта със значителна финансова печалба.

Все още не се знае кой ще се присъедини на сцената с Ъшър по време на SuperBowl догодина.


Свързани новини

Тейлър Суифт преобърна ''Супербоул''

15.02.2024

Тайна сватба

14.02.2024

Отзвукът след Супербоул

12.02.2024

Ефектът Суифт и Супербоул

08.02.2024

... Но Риана не взе хонорар за концерта

16.02.2023


flash