Георги Симеонов-JJ се завръща на музикалната сцена с песен, посветена на мира

Лятото на 2023-а година бе доста динамично и интересно за Георги Симеонов. Пътешествието му премина през няколко държави, където успя да съчетае работните си ангажименти с неформални срещи и почивка.
 
Самият той признава, че артистичният свят преминава през огромни предизвикателства. Последствията от Covid-19-пандемията бавно отшумяват, но катаклизмите и конфликтите, които разтърсват света отекват дълбоко в душата на всеки творец. 
 
"Написах тази песен за Деня на Мира с надеждата да докосне сърцата на хората и те да имат една цел - Мир на Земята. Повече от една година сме свидетели на братоубийствената война между руснаци и украинци. Всеки ден загиват хиляди хора. Време е да мислим със сърцата си и всички да помогнем да има мир. Гласът на сърцето ми говори, че само когато има мир, има любов и радост. Има Живот! Мирът е Живот! Войната е смърт! Никой не е в безопасност, докато всички не сме в безопасност! Моят призив е да се опитаме да преодолеем войната, апелирайки пред целия свят за мир!", споделя с болка в сърцето Георги Симеонов. 
 
 
Песента е на английски и е посветена на Международния ден на мира, който светът чества на 21-и септември. Общото събрание на ООН на своята 57-а среща през 1981 г. обявява третия вторник на всеки септември, деня на откриването на Общото събрание, за "Международен ден на мира". Години по-късно с решение на Общото събрание от 7 септември 2001 г. и под номер A/RES/55/282 21 септември е приет за Ден на мира.
 
В Деня на мира Организацията на обединените нации има за цел да повиши осведомеността за предотвратяването на конфликти и изграждането на мира по света. Всеки 21 септември "Камбаната на мира" бие в централата на ООН. Построена от Япония, за да отбележи "хуманитарното" клане във войните, тази камбана е отлята от монети, дарени от деца от всички континенти с изключение на Африка, и е подарък от Асоциацията на ООН на Япония като "напомняне за човешката цена на войната"; надписът отстрани гласи: "Да живее абсолютният световен мир".
 
Текстът на "Let’s think with our hearts!" Георги Симеонов е дело на Георги Симеонов-JJ. Върху музиката той работи с Лукас Оскар, който е и музикален продуцент на проекта. Аранжиментът е дело на Борислав Миланов,  Лукас Хилендбранд. 

Свързани новини

Георги Симеонов – JJ в ефира на Fresh!

03.09.2020

JJ - "Дилър на любов"

19.12.2016


flash