Mona преоткрива себе си в нова песен

След близо една година пауза от музикалната сцена Mona се завръща с новата си песен "Счупено сърце". 
 
Тя е дело на съвместната им работа с Искрен Тончев-Искрата, с когото младата певица отдавна иска да направи колаборация. "Искрен е страхотен професионалист, който знае как да разгърне потенциала на изпълнителя, с когото работи. Добър тандем сме с него, сработихме се чудесно. Дори не мога да нарека създаването на песента "работа", защото процесът на писане беше изпълнен с много истински, вдъхновяващи и смислени приятелски разговори. Усещам го близко до моето сърце и знам, че заедно творим красота", обобщава Mona. 
 
 
Докато реализира песента, тя преминава през много трудности в личен план. По време на процеса на създаване на "Счупено сърце" приключва 4-годишна връзка и открива убежище за емоциите си именно в тази песен. "Оказа се, че песента бе единственото нещо, което не се промени около мен и моя живот. Аз се промених, следователно се промениха и хората около мен. Тя не ме изостави за нито един миг и беше моя подкрепа през цялото време. Всъщност аз усетих душата на песента, защото зад един текст не трябва да стоят просто красиви думи. За да има смисъл, тя се нуждае от преживявания, изпитания и прозрения", споделя Mona. 
 
"И ако се замислим, в живота нямаме гаранция за нищо. Любовните пориви вдъхновяват. Влюбването вдъхновява, но най вече музата идва, когато сърцето страда. Докато бях сама, в ума ми нахлуваха различни мисли, които ме караха да се чувствам тъжна. Знаех, че имам любов в живота си, но за жалост, тя не беше постоянна", допълва Mona. 
 
Режисьор на видеото е Люси Иларионов, с когото Mona работи за пръв път, а оператор е Христо Спиридонов. Снимките протичат във Варна, където екипът пресъздава една лятна любовна история между изпълнителката и модела Адриян Дянков.
 
"Счупено сърце" е заглавие, което може да се разчете различно от всеки. Сърцето на човек може да е "счупено" от любов. Счупването може да е породено от загуба на близък или от загуба на самия теб. Важното е да пресъздадем от счупването нова любов или сила, с която да се появим в света още по-мъдри, целеустремени и амбициозни. Надявам се слушателите да разберат моето послание", заключва Mona. 
 
Mona е на 19 години и се занимава с музика от 8-годишна. Първоначално започва да ходи на уроци по народно пеене, а година по-късно започва и с курсове по пиано. Участвала е на множество фолклори конкурси и винаги печели големите награди. Тя завоюва първи места, специални награди и статуетки, също както и записи в БНР ( през 2017-та година).  През 2020, когато е все още на 15 години, тя става част от Хор " Ваня Монева" с диригент Ваня Монева и се превръща в най-младия изпълнител в историята на хора. Mona е лауреат на фондация "Димитър Бербатов" и два пъти годишен стипендиант към Министерството на културата. Мона дебютира на българската музикална сцена през август 2021 с песента "Галени". Mona получава златен бутон от Катето Евро в предаването "България търси талант" през 2022 и е един от най-обичаните и запомнящите се участници в шоуто. През 2023 Mona участва и в "Черешката на тортата". 

Свързани новини

Двамата правят дует за пръв път

14.02.2024

Mona възпява любовта

22.07.2022

Janelle Monáe - "I Like That"

25.04.2018

Janelle Monáe с нов сингъл

11.04.2018

[видео] Janelle Monáe: Dance Apocalyptic

12.07.2013


flash