Mona с нов сингъл, посветен на любовта

Песента се казва "Ти и аз" и е втората песен, в която Mona участва и като автор на текста, а музиката е дело на автора и музикален продуцент от Швеция Мартин Масаров. 
 
Първоначално двамата започват да работят изцяло онлайн миналата година. "Ние започнахме да си общуваме по интернет. Аз бях в Швеция и така се опознахме. Говорихме си много за нейният опит с пеенето на фолклор и тъй като аз правя основно поп музика и западен поп като цяло, решихме, че ще е интересно да смесим тези два стила - да комбинираме западна поп музика с фолклорно пеене – нещо, в което Mona е изключително талантлива.", споделя за процеса Мартин. 
 
 
""Ти и аз" за мен е олицетворение на любовта. В наши дни все по-трудно я откриваме, все по-трудно я изразяваме и все по-трудно я усещаме. Не е лесно да си намериш добър приятел, но още по-трудно е да откриеш любовта и да бъдеш в балансирана за теб среда. И когато откриеш правилния човек сякаш заживяваш в нов свят. Започваш да правиш компромиси, да мислиш за още някой толкова, колкото мислиш за теб самия. Започваш да променяш навиците си и да изграждаш нови. Любовта е тази, която ни кара да се усъвършенстваме. Кара ни да бъдем по-добрата версия на себе си, без никакви колебания. ", споделя Mona, която беше наричана от хората в социалните мрежи "Златният бутон на България" след участието си в последния сезон на предаването "България търси талант". 
 
Песента има и английска версия, която предстои да бъде издадена съвсем скоро. В работата по нея в екипа към Мартин и Monа се включва и шведската авторка Етта Зелмани, която е работила по един от последните албуми на корейската банда BTS, Map of the soul 7. Етта участва в "Ти и аз" като автор на мелодичните линии и е автор на английския текст на песента. "Аз мисля, че Мона е страхотна. Тя има страхотен глас. Много харесвам нейната самоличност. Тя е спокойна, събрана и в същото време има тази движеща я страна, за която искаш да знаеш още. Да, определено мисля, че тя ще постигне нещо голямо.", споделя авторката, която е участвала в създаването на най-продаваният албум в света за 2020. 
 
Песента е много лична за Monа и затова тя решава нейният приятел и момчето, за което е написана песента, да участва във видеото. Режисьор отново е Радостин Събев–Шошо, с който Monа работи вече за трети път. Видеото е заснето в Лондон, а визиите в него отново са дело на дизайнерът Мони Петров. 
 
Премиерата на английската версия на песента предстои в началото на есента. 

Свързани новини

Двамата правят дует за пръв път

14.02.2024

Mona с нова песен

14.08.2023

Janelle Monáe - "I Like That"

25.04.2018

Janelle Monáe с нов сингъл

11.04.2018

[видео] Janelle Monáe: Dance Apocalyptic

12.07.2013


flash