Българинът Викторио създава "Tough To Love" и очарова европейската сцена

Младият българин Викторио, който живее във Финландия, оставя следа в европейската музикална сцена още с първия си авторски проект. Създадена само за ден, в специален творчески лагер в Австрия, песента "Tough To Love" веднага печели стотици хиляди гледания и слушания в музикалните платформи. 
 
Изпълнена с ритъм, представена с въздействащи вокали, впечатляваща композиция и силен текст "Tough To Love" описва трогателна лична история. "Винаги съм знаел, че ще дойде моментът, в който ще я разкажа", споделя Викторио. "Песента показва пропуканите отношения между баща и син, които бяха моя болка от години. Сигурен съм, че не само аз изпитвам това и не само аз съм изпадал в ситуации, в които се луташ между вината, тъгата и прошката." 
 
 
Текстът на песента описва признанието на един син и отпечатъкът от липсата на бащина фигура в подрастващите години на младия човек. Първоначално Викторио се колебае дали да разкрие нещо толкова лично, но мигът, в който пуска песента на баща си, разбира, че всички въпроси около нейното създаване са били излишни. "Мисля, че слушането на "Tough To Love" заедно с моя баща и разговорът, който последва, беше едно ново запознанство между нас", разказва талантливият младеж. Въздействието на музиката променя отношенията между Викторио и баща му, а реакцията от слушането на песента се запечатва във видео и трогва познати и непознати хора, след споделяне в социалните мрежи. 
 
Всъщност социалните канали са едно от нещата, с които Викторио става популярен. Заминавайки преди 11 години със семейството си във Финландия, той бързо научава езика. Покрай трудния фински разбира, че по принцип езиците му се отдават и успява да превърне тази своя способност във viral видеа. Последователите му в Tik Tok са над 66 000, а "харесването" на Викторио - толкова силно, че много големи финландски брандове започват да рекламират при него. Специално за България обаче, младият българин създава паралелен канал, с който печели популярност сред българските фенове. 
 
 
Промо материалите за "Tough To Love" генерират над милион и половина гледания в социалните мрежи. Сред тях са и ексклузивните видеа, които показват как популярни личности реагират на песента при първо слушане. Само две седмици след своето пускане, "Tough To Love" вече има близо 75 000 стрийма в Spotify, звучи по радио "Хелзинки" и по комерсиалните радио станции във Финландия.  
 
Викторио заминава с майка си и сестра си във Финландия преди 11 години. Още през първата година от своето преместване става известен на финландската публика с участието си в "Гласът на Финландия", където се класира в топ 3 на реалитито. През 2018 участва и в световноизвестното телевизионно предаване X-Factor, в което достига до големите концерти. 
 
След завършването на музикална гимназия в Хелзинки, Викторио се отдава изцяло на музикална си кариера, но никога не губи връзката си с България. Преди пандемията, той организира мащабен концерт в родния Шумен. Тогава се свързва със Славил Димитров - диригент на Националния филхармоничен хор и председател на Българския хоров съюз, който помага за осъществяването на голямото събитие в Арена Шумен. Концертът на Викторио на българска земя надминава очакванията му  и събира публика от над 1500 души. За събитието той споделя: "Това беше моя трибют към любимата ми публика".
 
 
Викторио сам създава своите песни - пише текстове както на български, така и английски, "Искам да има език, който да може да обхване и двете държави. Голямата цел е да съм международен артист", споделя той. Зад създаването на "Tough To Love" стоят още талантливи личности: песента се изгражда в специален творчески лагер, който събира в Австрия таланти от цяла Европа. Там Викторио се сприятелява с Джулия и Лукас, с които започва да работи. Джулия е тази, която го провокира да разкаже историята на отношенията с баща си и така, буквално за една нощ, се ражда "Tough To Love".  
 
Песента "Tough To Love" се превърна в социален феномен. След нейната премиера в интернет и популярността, която набират видеата с реакции след първо слушане, много млади хора се свързват с Викторио. Всички споделят, че разтърсващият текст и силата на музиката са им дали куража да говорят открито със своите родители или да се свържат с биологичните си такива. Да "се намерят" отново и усетят най-чистата любов: тази между родител и дете.
 

Свързани новини



flash