Новият албум на Kan Wakan излезе, ето го и видеото към "On Your Shoulders"

Вече е факт световната премиера на третия албум на българина Георги Линев, известен като Kan Wakan.
 
Phantasmagoria Vol.2 е част от трилогия, в която композиторът и продуцент изследва понятието за “фантасмагория” - “поредица от истински, или въображаеми образи, които изглеждат като сън”.
 
Паралелно излезе и четвъртият сингъл, заедно с видео към него - към песента On Your Shoulders, отново с участието на SAIGO. Клипът е втора част от трилогия на режисьора Васил Витанов и продължава странния и сюрреалистичен сюжет със снимачния екип, стартирал в No Sweat Off My Back. 
 
 
Темите във Phantasmagoria Vol.2 са футуристични, но същевременно - заземяващи и свързани с настоящето - от първия сингъл "O’Mother", роден на фона на глобална пандемия и глобални протести, през емоционалния коментар на неискреността в социалните мрежи "Shining Bright Truth", до "No Sweat Off My Back" - осъзнаване за задушаващото безпокойство на модерния човек.
 
 
В музиката си Kan Wakan изследва границите на трип хопа, като го смесва с деликатна електроника, въздействащи кинематографични оркестрации, сайкъделик елементи и меланхолични мелодии. 
 
Kan Wakan с първи сингъл от предстоящия си трети албум 
 
Още в дебюта си Moving On необичайният му подход привлича музиканти с общо 25 награди “Грами”, медии, като Yahoo! Music и LA Weekly го нареждат сред най-обещаващите млади артисти, a продуцентите на Game Of Thrones избират негово парче в трейлъра на предстоящия сезон. 
 
Последвалият Phantasmagoria Vol 1 утвърждава позициите му с позитивни ревюта в световни медии, като Nylon, KCRW, Hype Machine и Rolling Stone, колаборации с имена, като Thundercat и Moses Sumney, а само преди месец племенникът на Kendrick Lamar - Baby Keem, семплира "Unlucky" в новия си албум The Melodic Blue, стартирал директно на пета позиция в класацията на Billboard.
 
Vol II е по-смела и с по-ясна посока за Kan Wakan. В него композиторът  деликатно ни води през две основни теми - синхроничността и автентичността. И ако първата Phantasmagoria нежно се занимаваше с духовното и подсъзнаваното, сега всички сме в колективен сън. “Виждам този албум като продължение на историята. Предишният беше изследване на сложни вътрешни емоции, докато в този е по-скоро отговор към тях и е доста по-екстровертен” - споделя Георги Линев.
 
Kan Wakan с нов сингъл "Indigo" от предстоящия си втори албум
 
Като дете на художници, той изживява музиката си с всички сетива. За разлика от обложката на предишния албум (дигитален 3D образ на рисунка), в новия изкуството е още по-тактилно. Композиторът възлага на скулптора Тодор Рабаджийски, да създаде специално статуя, докато слуша ранните демо версии на песните във Phantasmagoria Vol2. Така, докато албумът придобива форма, паралелно се ражда и скулптурата, която е на неговата корица. 
 
 
“Понякога си представях, че музикалната история, която разказвам е нещо като древна форма на театър, с вълшебни мелодии и истории за странното, необичайното, дори - свръхестественото. И всички артисти в него - SAÍGO, Jessica Childress, Rachel Fannan, Keenan O.Meara и Alexander Vincent допринесоха със собствената си фантасмагория за този калейдоскоп от редки находки”, споделя Георги.
 
Работата по Phantasmagoria Vol.III вече е започнала, но засега втората част представлява бавно отдалечаване на фокуса от първата. Там, където не са били ясни посоките, сега виждаме част от карта. И все пак - Линев обича различните перспективи и слушателите му винаги имат възможност да вплетат собствената си визия в неговите композиции…
 
Тъй като пандемичната обстановка не позволява концерт, представянето на албума ще бъде Listening Party на 29 ноември в Sofia Live Club, където всеки ще може да чуе парчетата, да поговори с Kan Wakan и да се наслади на авторските 3Д визуализации, създадени към тях от визуалния артист Полина Герасимова.
 

Свързани новини

Kan Wakan с първи сингъл от нов албум

11.03.2021

Kan Wakan с нов сингъл "Indigo"

27.07.2018


flash