Kan Wakan с нов сингъл "Indigo" от предстоящия си втори албум (аудио)

"Indigo" е най-новият сингъл на Георги Линев, композитор, продуцент и мулти инструменталист, роден в България и базиран в Ел Ей, който излиза под артистичния му псевдоним Kan Wakan, с който българинът се налага в Щатите. 
 
ЧУЙ ГО ТУК
 
Парчето идва четири години след дебюта на Kan Wakan Moving On, достигнал до номер 37 в класацията Billboard "Heatseeker Albums” и влязъл в чарта Топ 50 албуми на годината на CMJ. Албумът реализира близо 2 милиона стрийма в платформите за дигитално съдържание и е отразен с ревюта в медии като Rolling Stone и The Independent UK, а Линев е обявен от критиката за един от "10-те най-добри млади автори в Ел Ей", заедно с имена като Franc Ocean и Miguel.
 
Творческата биография на Линев включва музика за трейлъра на сезон 5 на хитовия сериал на HBO Игра на тронове. Композира музиката и за филма Dead Draw, който в момента се излъчва глобално по Showtime. Българинът е свирил на живо с имена като Arctic Monkeys, Royal Blood и The Internet. Продуцирал е музика и за албумите на Moses Sumney Lamentations EP и Aromantism, заглавие, влязло в множество световни класации за Най-добри албуми на годината (2017). Едно от продуцираните от Линев парчета, включено и в двете издания, е с участието на Thundercat – Lonely World, което влиятелното списание Pitchfork помества в техния Топ 100 за 2016. Линев е продуцент и на последния албум на Иво Димчев, Sculptures, работил е по тракове и за George Cosby и Rachel Fannan.
 
"Indigo" е вероятно най-разнообразната и витална работа на признатия автор/ продуцент/ композитор/ изпълнител до момента. Завладяващите вокали са поверени на джаз певицата Elle Olsun. Според самия Линев, тракът е своеобразно изкупително възкръстване за него и до голяма степен задава какво да очакваме от предстоящия му втори албум. Phantasmagoria Vol.1 е замислен като първа част на трилогия и е планиран да излезе с глобална дигитална премиера в края на август. В него участват различни гост-вокали, както и оркестърът на Софийска филхармония.
 
Новата продукция на Kan Wakan ще бъде представена премиерно на живо в София през септември. Скоро ще има и повече новини за събитието.
 
Колаборациите са запазена марка за Kan Wakan. Гостите в проекта винаги разказват различна история и добавят по нещо свое към характерното настроение на предстоящия албум. Способността да цени общуването и творческия потенциал на работата в екип Линев развива още като дете в България. Родителите му се развеждат, докато е още бебе, той израства в бедност, а семейството е принудено да разчита на социални помощи. Когато е на 13, двамата с майка му емигрират в Щатите с надеждата за по-добър живот.
 
"Най-ранните ми спомени за изкуство, музика и култура са от времената, когато българските артисти бяха подчинени на цензура.", разказва Линев. "Изкуството беше възможно единствено под формата на одобрен сантимент, наситен със смътни сенки на фрустрация, под които едва се загатваха рисковани истини."
 
Предстоящият албум на Kan Wakan Phantasmagoria Vol.1 ще бъде първа част на трилогия. Очаквайте сюреалистичен звук в майсторски композиции и, подобно на дебютния трак "Indigo", деликатно конструиран танц около топлината на реалния живот и хладните, преходни пространства на съновиденията. 
 
Phantasmagoria Vol.1 ще съдържа 11 парчета, в които познатите формули на даунтемпо електрониката, оркестралния ембиънс и синематичния соул & джаз се сливат, за да изкристализират в нова форма.

Свързани новини

Световна премиера на албума на Kan Wakan

24.11.2021

Kan Wakan с първи сингъл от нов албум

11.03.2021


flash