Наградите BRIT - нестандартни, но интересни

С публика от около 4 хиляди души се провее последната церемония на наградите BRIT. 
 
Събитието беше част от изследователската програма на BRITанското правителство, която цели да установи възможно ли е провеждането на събития на закрито без социално дистанциране. Присъстващите е трябвало  да покажат отрицателен тест за коронавирус, а в залата с капацитет 20 хиляди души са  били настанени около 2500 души - медици на първа линия в борбата с коронавируса и техни близки. След събитието всички присъстващи ще бъдат проследени отново с тест.
 
Сцените на BRIT тази година бяха две - една за водещите и една за изпълнителите, номинираните бяха отделени от публиката, а изпълненията на някои от носителите на награди бяха записани предварително.
 
Taylor Swift стана първата жена, отличена с наградата "Глобална икона". Предишни нейни носители са David Bowie, Elton John и Robbie Williams. "Горда съм, че съм част от тази музикална общност, особено в година, в която всички се нуждаехме от музика", сподели певицата.
 
Dua Lipa спечели две награди - за соло изпълнител и за албум, Harry Styles спечели приза за сингъл, а първата момичешка група, която спечели награда, стана групата Little Mix.
 
Церемонията, по време на която на живо пяха още Billie Eilish и The Weeknd, бе първото голямо музикално събитие на закрито с публика на живо, което се провежда в Лондон от повече от година.

Свързани новини

Певицата Raye с 6 награди BRIT

05.03.2024

Хари Стайлс тотално доминира на BRITs

13.02.2023

Прецедент на полово неутралните BRITs

19.01.2023

Бритни Спиърс записа песен с Елтън Джон

26.08.2022

Бритни Спиърс се завръща

09.08.2022


flash