Колко богат e всъщност Kanye West?

Kanye West е най-богатият чернокож мъж в света!
 
Тази сензационна новина беше разпространена с изчисления, че нетното богатство на рапъра ще надскочи 6.6 милиарда долара, благодарение на колосалната сделка с модния гигант Gap, която ще прибави към сметката му още близо 1 милиард долара.
 
Списание Forbes, което прави класациите на най-ботатите хора обаче опроверга тази информация. Оттам написаха, че това са неверни твърдения, които се позовават фантазни прогнози за продажби, които не са се състояли. Така Forbes продължава да твърди, че богатството на West няма как да надвиши 1.8 милиарда долара. 
 
Спорът между престижното икономическо издание и скандалния рапър за това колко богат е той всъщност започна преди една година, когато Forbes написа, че Kanye има имущество на стойност 1 милиард долара. Тогава West оспори фактите и настоя да влезе в челната тройка на най-богатите рап изпълнители, с притежания на стойност 3,3 милиарда долара. Така той щеше да се нареди след Jay-Z, който от няколко години окупира първата позиция. 
 
Forbes обаче твърди, че Kanye има 1,8 милиарда долара. Изданието изтъква огромния скок от миналия май месец, когато нетната стойност на състоянието му беше в размер на 1,3 милиарда долара. Според оценката на Forbes най-голяма част от богатството на Kanye идва от марката Yeezy, притежава 160 млн. долара в банкови сметки и други активи. Музикалният му каталог е на стойност 90 млн. долара. Очкванията са обаче, че евентуалният развод със съпругата му Kim Kardashian, с която се разделиха, ще стопи активите му. 

Grammy 2021: Всички отличени 

Въпреки че Kanye West пак се размина с топ 3 на най-богатите рапъри (преди него са Jay-Z, Dr. Dre и P. Diddy), той спечели 22-та си награда Grammy на последната церемония. С това изпревари Jay-Z, който има 21 грамофончета. West спечели за най-добър  християнски албум за Jesus Is King.  
 


Свързани новини

The Weeknd вместо Йе на Coachella

07.04.2022

Изхвърлиха музиканта от събитието

21.03.2022

Ye пак със скандал в новините

14.01.2022

Ето кого ще гледаме на Coachella 2022

13.01.2022

Kanye West показа новите си проекти

11.01.2022


flash