The Weeknd ще замести Кание Уест на Coachella - но само срещу същия хонорар

The Weeknd, който ще замести Йе на фестивала Coachella като хедлайнър, е заплашил организаторите, че ще откаже да излезе на сцената заради малкия хонорар.
 
По информация на PageSix, организаторът на фестивала Фил Аншуц не искал да плати на музиканта 8,5 милиона долара - сумата, обещана за изявата на Йе.
 
The Weeknd поставя рекорди с новия си албум Dawn FM
 
Въпреки, че The Weeknd реагирал в най-бързи срокове, когато хедлайнърското място на третия ден на фестивала оголяло, Фил имал намерение да си спести парите, обещани на Кание, а да даде на The Weeknd едва 1-2 милиона. Според информаторите на изданието, парите за хонорар са били вече отделени - което значи, че разликата е щяла да остане в организатора.
В отговор на неспортсменската проява, канадецът обявил, че изобщо няма да излезе на сцената, ако не получи абсолютно същия хонорар, какъвто е бил обещан на Уест. Пред перспективата и вторият му хедлайнър да откаже да пее в последната минута, фирмата на Аншуц отстъпила и се съгласила да изплати коректната сума на The Weeknd.
 
The Weeknd е носителят на наградата "Глобален дигитален сингъл за 2021"
 
Кание Уест, който трябваше да бъде основния хедлайнър на фестивала, се отказа от участието си само две седмици преди началото на Coachella. Според информация на вътрешни източници, той иска да остане встрани от публичното внимание след скандалите с бившата си жена Ким Кардашиян и новият ѝ любим, комикът Пийт Дейвидсън. Има информация и че изпълнителят е решил да влезе в клиника, за да лекува биполярното си разстройство.

Свързани новини

Силна заявка за наградата

21.03.2024

Певицата Raye с 6 награди BRIT

05.03.2024

Край на скандалния сериал

30.08.2023

Бандата предизвика фурор на BREEZE Fest

25.07.2023

Бандата идва с нова вокалистка

05.06.2023


flash