Рапърът Drake счупи три рекорда на The ​Beatles и вбеси рок феновете

Канадският рапър Drake счупи три рекорда на легендите The ​Beatles. Според изданието "Stereogum", след като през юни 2018 г. излезе албумът му Scorpion, седем песни на хип-хоп изпълнителя попаднаха едновременно в класацията "Топ 100" на авторитетното издание "Billboard", докато ливърпулската четворка е имала едва пет композиции едновременно в същата класация, пише avtora.com. 
 
През октомври 2018 г. той отбеляза още едно постижение – 12 сингъла в "Топ 10" за една година, с което би същия рекорд на The ​Beatles от 1964 г., когато 11 техни композиции се нареждат сред 10-те най-добри песни на годината.
 
През 2019 г. пък Drake надмина рок легендите и по брой на синглите, стигнали на второ място.
 
В чест на тези свои постижения рапърът реши да си направи тематична татуировка. Той поръча да изрисуват на ръката му класическата сцена с крачещите по пешеходна пътека музиканти от The ​Beatles от обложката на албума им "Abbey Road", но си позволи да добави и самия себе си как стои пред британските легенди и им помахва с ръка. Снимка на татуировката му беше показана във фен страницата на артиста в Инстаграм:
 
 
Потребителите на социалната мрежа не останаха равнодушни към идеята. Много от тях обвиняват Drake в нарцисизъм и твърдят, че The ​Beatles са в пъти по-талантливи от него. "Нарцистична татуировка. Ако хората помнят песните на Drake след 50 години, с удоволствие ще си вземем думите обратно", написа в коментар потребител. "... той даже не пише сам собствените си песни. The ​Beatles може и да не ви харесват, но не можете да кажете, че те са направили за историята на музиката по-малко, отколкото рапърът с обработения с автотюн глас и дигитални бийтове", допълва друг.

Свързани новини

Дрейк с нов албум

10.11.2022

Не всичко, за което пеят, е добро

13.04.2022

Канадецът оттегли номинациите си

07.12.2021

Ето най-добрите изпълнители на 2021

06.12.2021

Поредна победа за Swift

23.11.2021


flash