Поли Хубавенска с нова песен с участието на Теодосий Спасов (видео)

В началото на лято 2019, Поли Хубавенска прави утвърдително завръщане на българската и европейска музикална сцена с нова песен и видеоклип. Песента носи името "Майчинко" и е базирана на родопска фолклорна мелодия, примесена в модерно хаус звучене. Специално участие взима и виртуозният изпълнител на кавал Теодосий Спасов.
 
Песента "Майчинко" е дело на тримата композитори Алекс Нушев, Петър Алексиев и Атанас Борисов, текстът е народен, а мелодията на кавал, която звучи в песента, е авторска композиция на Теодосий Спасов. 
 
Клипът на дебютната песен на Поли бе заснет през пролетта на тази година, а режисьор на видеото е британецът Стивън Монгомъри, който е работил с имена като Coldplay и Ed Sheeran. След като чува песента, Стивън и екипът му веднага се заемат да сътворят идея за клип към парчето и не след дълго видеото е вече факт.
 
 
Последната песен, на която Поли Хубавенска изпълни вокалите и сърцата на българите, бе хитът "Зайди", който събра над 2 милиона гледания в YouTube и беше безспорен хит на лято 2017! 
 
През последните години Поли работи с много известни DJ-и, като Стан Колев, Мат Дерей, Матън Каспи, Ад Браун, Маскота, Скот Джеймс, Бен Кода, Браян Лийдъл, Даниел Портман. Армин ван Бюрен пък през 2012 избра да пусне песента "Altitude", на която Поли Хубавенска изпълнява вокалите, в своето радио шоу A State of Trance. Песните с етно вокалите на Поли Хубавенска се пускат по радиостанции и на живо в България, Англия, Германия, САЩ, Дубай, индонезийския остров Бали.

Свързани новини

Българо-английски с фолклорни мотиви

17.05.2023


flash