Рап хармония: Slatkaristika & Trinity Strings с клубен концерт у нас

След 5 години, Слаткаристика се завръща в Sofia Live Club на 2 декември с един нов, различен и иновативен проект. 
 
Софийската аудитория ще има възможността да чуе македонския рапър в комбинация с най-нежния струнен инсрумент – цигулката. В репертоара ще бъдат включени най-популярните парчета на изпълнителя, както и световни хип хоп класики, изпълнени в симфоничен аранжимент. 
 
 
Специален гост на вечерта ще е Графа, което е привилегия и чест за целия състав на Слаткаристика, който за концерта в София ще се състои от:
DJ Oky Doky (грамофони)
Александър Ванчовски (барабани)
Ирена Стояновска (цигулка) 
Александра Марсинова (цигулка)
Марта Куч (виолончело)
 
Зад името Slatkaristika стои македонецът Марко Маринкович, който се занимава с музика от 12 годишен. Провокиран от бедния начин на живот и бунтовническия си дух, още на 14 години Марко сформира хип-хоп групата "Единствена опция", в която чрез текстовете на песните започва да изразява чувствата и преживяванията си. Години по-късно създава и македонския хип-хоп клан "Токсикология". 
 
През май 2009 Slatkaristika подписва договор с музикалната компания Jovanov Records и реализира първия си самостоятелен албум - Slatkaristika Budalo, който е разпродаден само за 48 часа и прави истинска хип-хоп революция в Македония. 
 
След серия от успешни концерти в най-големите зали в Охрид, Щип, Струмица, Битоля и Скопие, Слаткаристика създава собствен лейбъл – Иноватива и издава втория си солов албум Новиот албум. В края на 2014 става първия международен изпълнител, участвал в сериите One Shot на Facing the Sun.
 
Неговият лейбъл, в колаборация с Междинна Станция, е основател на фестивала One Love Tour, който се провежда вече два сезона на територията на България и Македония. 
 
Билети може да намерите в мрежата на Тикетпортал, като за първите 100 човека цената ще е 10лв. След това билетите ще са съответно 15лв. в предварителна продажба и 20лв. в деня на събитието. 

Свързани новини

Бобо с нова колаборация

15.05.2023


flash