Дичо, Теди Кацарова, Руди, Дули, Муден и Кукушев с песен срещу агресията в училищата

Проектът "Младите хора – бъдещето на България – това сме ние" стана причина и вдъхновение за песента "Агресия", в изпълнение на Дичо, Теди Кацарова, Руди, Дули, Муден и Кукушев. 
 
С началото на учебната година съвпадна и премиерата на песента и видеоклипа, чието послание е да се намали агресията сред децата. Изпълнителите Дичо, Теди Кацарова, Руди, Дули, Муден и Кукушев предават силно емоционално посланието на "Агресия", тъй като не само я изпяват, но и са автори на текста и думите извират от душата им. 
 
 
Идеята е чрез музика, която има най-лесен достъп за внушение у младите хора, да се намери диалогичен начин за разрешаване на наболелия проблем за агресивно поведение сред подрастващите в  България. Песента "Агресия", в подкрепа на проекта срещу насилието в училищата, се ражда по идея на д-р Денислава Ангелова, съучредител на Асоциация "Докосни дъгата" (с принос за детското здравеопазване и грижа) и е с подкрепата на Министерство на Младежта и спорта.
 
Видеото е заснето в държавното училище СУ "Ген. Владимир Стойчев" (първото спортно училище в гр. София, открито на 01.09.1974 г.). В него участват младежи от учебното заведение, които проявяват голяма артистичност и се справят изключително добре с ролите си. Сюжетът на клипа разказва как група момчета тормозят друго момче, а действието внушава, че не е нужно да се биеш, за да бъдеш забележим и атрактивен.  
 
Песента "Агресия" е по музика и аранжимент на Стойчо Иванов – Стинки
Микс и мастеринг: Петър Костов – бате Пешо (Studio Buster)
Текст: РДМК, Дичо, Теди Кацарова
Режисьор: Тодор Велев – ToKKo (Evil Frames)
DOP: Георги Маринов – Гопето
Продуцент: Денислава Ангелова, Асоциация "Докосни дъгата", Министерство на Младежта и спорта
Грим: Елиза Попова
 
Проектът "Младите хора – бъдещето на България – това сме ние" ще обхване общините Варна, Кърджали, Плевен и Шумен, а сред основните му акценти са темите "Насърчаване на здравословен начин на живот", "Превенция на различните форми на зависимости" и "Превенция на агресията сред младите хора".
 
Проектът цели изграждане на социално отговорно поведение сред младежи на възраст 15-19 г., развитие на самочувствие, самоувереност, работа в екип и други умения за справяне с трудности. Той предвижда прякото включване на 160 младежи на възраст 15-19 г., от които 20 младежи в неравностойно положение и 1000 младежи непряка целева група, от община Плевен, община Шумен, община Варна и община Кърджали. В рамките на проекта са предвидени дейности и методи за личностно развитие на всеки участник, а именно: провеждане на обучения и четири тематични форума с младежи от 15 до 19 г. на тема "Агресия, насилие, зависимости и последици"; организиране и провеждане на спортни прояви; организиране и провеждане на обучения, посветени на здравословния начин на живот.
 
Според статистика на Министерство на образованието и науката, са регистрирани 4711 прояви на агресия в училища за 2016-та и 2017-та година, под формата на физическо посегателство и психически тормоз. Това е с 455 регистрирани случая повече в сравнение с предходната учебна година.
 
Обикновено случаите се регистрират след сигнал от учители и местните Комисии за борба с противообществени прояви – общински структури, посредници между МВР и училищата. 

Свързани новини

Много новини около певеца

17.05.2023

Дичо с нов песен и видео

27.06.2022

Дичо с нова песен

11.10.2021

Музиканти с писмо до властите

05.03.2021

Дичо и DJane Monique с кавър на Сигнал

10.06.2020


flash