Robbie Williams ще пее на откриването на световното по футбол

На 14-ти юни, точно преди да започне първата среща от Световното първенство по футбол между отборите на Русия и Саудитска Арабия, на стадион "Лужники" ще излезе една от най-големите звезди на поп музиката – Robbie Williams! Шоуто на британската мегазвезда ще бъде наблюдавано от 80 000 хиляди души на стадиона и от милионите зрители пред малкия екран по целия свят. 
 
"Толкова съм щастлив, че се връщам в Русия и то по такъв повод! Постигнал съм много неща в кариерата си, но участие в церемония по откриването на Световно първенство по футбол е сбъдната детска мечта. Каня всички фенове на футбола и музиката да празнуваме заедно на стадиона в Русия или пред телевизорите с едно незабравимо шоу", се казва в официалното съобщение на Robbie Williams. Футболната икона Ronaldo – двукратен световен шампион с Бразилия – също ще вземе участие в церемонията по откриването на шампионата. 
 
Церемонията на Мондиал 2018 ще има малко по-различен формат в сравнение с предишните издания на турнира. Тази година фокусът ще бъде върху музикалните изпълнения и като цяло церемонията ще бъде по-кратка и непосредствено преди началото на футболната среща, насрочена за 18:00 часа местно време.
 
В неделя (10.06) Robbie Williams за пореден път поведе като капитан английския отбор в ежегодния благотворителен футболен турнир, събиращ средства за UNICEF. Robbie Williams е съосновател на благотворителното футболно събитие от 2006 и преди срещата се събра рекордната сума от 24 милиона британски лири в помощ на деца в риск по целия свят. 
 
Британската мегазвезда обяви и южноамериканската обиколка на световното турне "The Heavy Entertainment Show Tour". 
 
През ноември 2016 излезе последният студиен проект на Robbie Williams – Heavy Entertainment Show, който включва платинените сингли "Party Like a Russian" и "Love My Life". Албумът дебютира на първо място в британската класация за продажби на албуми.

Свързани новини

Роби Уилямс - без дом

15.03.2022

Роби Уилямс с интимни признания

19.01.2022

Robbie Williams преиздава албуми

24.08.2021

Robbie Williams се събира с Take That

20.05.2020

Първи Коледен албум от Robbie Williams

11.12.2019


flash