Търси в сайта...

Elton John е предупредил Ed Sheeran за преходността на славата

Въпреки че е добър приятел на Ed Sheeran, ветеранът Elton John реши да го предупреди, че славата не е вечна и че му е омръзнало постоянно да чува по радиото песни на младия си колега, пише avtora.com.
 
В разговор, публикуван в подкаста на George Ezra, 71-годишната музикална икона признава: "Всеки има своите върхове и спадове и върхът никога не може да бъде заменен от нищо. Но аз имах достатъчно здрав разум, за да осъзная, че няма как винаги да бъда на върха на класациите. Знаех, че някой друг ще ме замести. Това е цикъл".
 
Изпълнителят на хитове като "Tiny Dancer" предвижда, че същото важи и за червенокосия му колега. "Ed също ще мине през това и аз съм му го казвал. Казвал съм му, че ще дойде време, в което няма да е постоянно номер едно и той трябва да приеме това".
 
По-нататък с леко раздразнение Elton John допълва: "В радио класациите Ed продължава да е #1 и "Shape Of You" все още е в класацията. И аз започвам да се питам защо. Колко пъти трябва да слушаме тези неща?"
 
Elton John разкрива още, че се отказва от бурния нощен живот, защото се бои, че ще бъде сниман без разрешение. "Мразя мобилни телефони, телефони с камера. Вече не излизам навън. Няма вече личен живот. Когато започнах, нямаше мобилни телефони, никакви папараци нямаше, всичко беше по-леко. Човек можеше да си поволи да откачи и да се държи ужасно непристойно на публично място и никой не можеше да го снима в такъв вид, самият аз съм го правил много пъти. За съжаление, това се промени с развитието на технологиите. Сега е много по-трудно да излезеш навън", оплаква се бащата на две малки момчета.
 
Сър Elton, който е продал над 200 милиона свои записа в 50-годишната си музикална кариера, разкритикува и съвременната култура, като каза, че днешните знаменитости не полагат никакви усилия, за да бъдат такива.
 
"Когато аз започнах, изобщо не се говореше за такъв тип култура. Не съществуваше думата знаменитост, просто имаше хора, които успяваха, и такива, които не успяваха. Сега всеки може да се нарече знаменитост. За мен знаменитост е някой, който е най-добър в своята област – в киното, музиката или каквото и да е. Мразя думата знаменитост. Трябва да се потрудиш здраво, за да станеш такъв. Едно време професионалната етика беше на много високо ниво, така че когато аз бях готов и станах успешен, знаех какво да правя, защото бях работил много здраво за това... Не бях попаднал там случайно, а работих наистина здраво, за да се случи това".
 
Преди известно време музикантът обяви, че се отказва от турнетата, но не заради влошено здраве, а по други съображения. Като доказателство за това той обяви финалното си турне, което включва 300 концерта в рамките на 3 години. 

Свързани новини

Бритни Спиърс записа песен с Елтън Джон

26.08.2022

Бритни Спиърс се завръща

09.08.2022

Ед Шийрън с еко-модна колекция

11.07.2022

Топ 10 на най-слушаните през 2021

20.06.2022

Ед Шийрън с нов лайв албум

01.06.2022


flash