Вторият албум на Clean Bandit излиза през 2018

Хитмейкърите Clean Bandit разкриха, че ще издадат наследника на дебюта си New Eyes (2014), в началото на следващата година, като Grace Chatto намекна, че текстовете този път ще бъдат по-сериозни. Те обясниха и откъде идва дългата пауза между двете издания.
 
В скорошно интервю басистът и саксофонист Jack Patterson каза: "Отнема ни много време да създадем всяко парче. Но албумът вече се оформя - да се надяваме, че ще излезе в началото на следващата година." Челистката и вокалистка Grace Chatto добавя, че макар танцувалността да е запазена, темите в албума този път ще са по-сериозни. "Мисля, че първият албум беше много по-лек и безгрижен. Вторият обаче, поне в текстово отношение, е доста по-сериозен. Някои от текстовете са за раздяла, като "I Miss You" и "Tears", което са две от песните в албума. Музиката обаче си е все така танцувална."
 
Новината идва, след като изпълнителите на "Rockabye" разкриха, че са написали песен специално за звездата от One Direction Harry Styles. Grace коментира наскоро: "Наистина искаме Harry Styles да изпее една от песните, които сме написали. Опитвам се да се свържа с него, но е много трудно."
 
Последния им сингъл, "I Miss You", беше записан с Julia Michaels, която се присъединява към поредицата известни дамски вокали, които пеят песните им - заедно с Jess Glynne, Louisa Johnson, Zara Larsson и Anne-Marie. И макар да изглежда, че Clean Bandit предпочитат да работят с жени, Grace настоява, че са записали много песни и с мъже-вокалисти - просто хората все още не са ги чули. "Всъщност сме направили няколко песни с мъжки вокали - имаме с Rhodes, с Elton John и Gallant, който е изключителен", казва тя. "Може да се опитам да ги пусна наведнъж преди албума, защото всички са малко по-неочаквани."

Свързани новини

Нов сингъл от Clean Bandit

25.10.2022

#FreshNewMusic през изминалата седмица

25.03.2022

Clean Bandit и Mabel издават "Tick Tock"

24.08.2020

Clean Bandit - “Mama”

26.02.2019

Clean Bandit пуснаха новия си албум

30.11.2018


flash