Tina Turner аплодира момичетата от Destiny Quartet

Момичетата от Destiny Quartet получават знак от великата Tina Turner към коя песен да направят клип, съобщава lifestyle.bg. В Сирмионе, известен като итлианския Лас Вегас, Лори, Гери, Звезди и Ивелина свирят на частно градинско парти в края на това лято.
 
Сред звездните личности, които присъстват на партито, са Flavio Briatore и самата Tina Turner. Когато изпълняват песента "Очи
чёрные", чуват възглас близо до тях и силно ръкопляскване, идващи от голямата певица, която ги дарява и с усмивка. "Това за нас беше сигурен знак, че именно към тази пиеса трябва да направим клип, както и стана", разказва Лори. "Отново снимахме с режисьора Васил Стефанов. Идеята за секси авиаторки дойде от нашата приятелка Искра Стоилова. Позиционирахме се на летище Лесново и хората от екипа му ни бяха съучатници в "пилотската мисия".",допълва Звезди.
 
 
Колежката им Гери обяснява, че "Очи чёрные" е може би най-известният цигански романс, изпълняван от звезди като Louis Armstrong, Charles Aznavour, Patricia Kaas, Luciano Pavarotti, Sophie Milman и много други. Аранжиментът за Destiny Quartet e
направен от италианския тандем Maurizio Abeni - аранжимент, и Marco Streccioni - тонрежисьор. "За нас е чест и удоволствие да работим с невероятни итлиански имена, както и все по-често да се колаборираме във филмовите проекти от цял свят", завършва Ивелина.
 
 
През юни четирите красавици станаха част от сериала "Страсти в Тоскана" и записаха музиката към четвъртия му сезон. Благодарение на саундтрака "Rosso Mille Miglia", Destiny Quartet са забелязани от италианския композитор Riccardo Rossini и препоръчни лично от него за престижния ивент в Сирмионе.
 
Запазена марка на формацията е богатият репертоар от модерни аранжименти на произведения от класически композитори, филмови шедьоври и етномотиви. 
 
Гергана Алексиева, която беше в основата на успешния квартет Hypnotic, получава първия си инструмент на петгодишна възраст от своя баща, професор по химия и любител цигулар. И от тогава у нея не е имало и грам съмнение с какво ще се занимава, когато порасне. 
 
Ивелина Туджарова от  5-годишна се занимава с музика. Започва с цигулка под въздействие на майка си, която е музикант. В 10-ти клас избира виолата. Била е на една сцена с Хосе Карерас, Тото Котуньо, Пласидо Доминго.  
 
Лора Табакова казва: "Когато бях на 5, баща ми работеше в Плевенска държавна опера и аз на практика живеех в салона и зад кулисите. Влюбих се в танца, в музиката, в актьорската игра... Тъй няколко години по-късно реших  да се потопя в дълбоките води на музикалното изкуство. Не беше трудно да попадна в плен на виолончелото - един удивителен инструмент". Била е част от проект на Васко Василев с участието на Лили Иванова, Памела Никълсън и Живко Петров, както и от камерни състави в Германия, Швейцария, Йордания, Абу Даби, Китай и Япония. 
 
Звезделина Халтъкова смята, че музикалните професии са от малкото, към които човек трябва да се насочи или да бъде насочен от възможно най-ранна възраст. "Аз също не правя изключение, пропях на  4-годишна възраст", разказва Звезди. Като дългогодишен член на оркестъра на Класик ФМ тя има възможност да се срещне с изкуството на Джошуа Бел, Енио Мориконе, Конрад Поуп, Мила Георгиева, Светлин Русев, Веско Ешкенази. 

Свързани новини

Destiny Quartet - "Усещане за жена"

14.12.2017


flash