[Видео] Кристиан Костов класира България на финала на Евровизия 2017

Българският представител Кристиан Костов завоюва заслужено място на финала на Евровизия 2017 с песента "Beautiful Mess".
 
Това стана ясно късно снощи, след втория полуфинал на тазгодишния песенен конкурс. В оспорвана конкуренция с участници от още 17 страни, той успя да изведе страната ни до решителния етап на 62-то издание на музикалното събитие.
 
 
Реакциите на международните фенове бяха единодушни и показателни:
Самият Кристиан беше зашеметен и от успеха си, и от отклика на хората, но побърза да благодари на всички, които го подкрепят, a реакциите на феновете му под неговия туит не оставят съмнение кой заслужава първото място тази година:
 
 
"Гордея се, че България е на финала и представям страната на най-голямата сцена в Европа. Искам да благодаря на целия екип, който стои зад мен и на цялата армия от българи по целия свят, които гласуваха за нашата песен. В момента се радвам на всичко, което ми се случва", бяха думите на Кристиан, след като България бе обявена като първия финалист миналата вечер.
 
Веднага след края на втория полуфинал бе изтеглен жребият за поредността на изпълненията на финала. Той отреди Кристиан да излезе на сцената на Евровизия във втората половина на стартовия ред под номер 25.
 
 
На големия финал ще се представят общо 26 държави. Освен България, това са: Украйна, Франция, Германия, Италия, Испания, Великобритания, Молдова, Азербейджан, Гърция, Швеция, Португалия, Армения, Австралия, Полша, Кипър, Белгия, Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия. 
 
Ако се  намирате в една от всички държави-участнички в Евровизия 2017, може да подкрепите българския представител. Важно е да гледате местната телевизия, която излъчва конкурса и да следите инструкциите за гласуване и телефоните, изписани на екрана. Телевотът започва след края на изпълнението на последната песен (Франция) и продължава 15 минути.
 
Кой канал излъчва шоуто във всяка страна ще откриете на сайта eurovision.bg. Гласуването за Кристиан се осъществява с изпращане на номер 25 като есемес на посочения от местната телевизия номер. Имате право да гласувате до 20 пъти от един мобилен номер. Цената на един SMS е различна за всяка държава. Възможно е да дадете гласа си и през безплатното мобилно приложение на Евровизия.
 
Кристиан Костов изпраща България на финала на Евровизия за трети път в историята на нашето участие в конкурса. Поли Генова вдигна високо летвата миналата година, когато класира България на 4-то място. Елица Тодорова и Стоян Янкулов  постигнаха първия успех за страната ни с 5-та позиция през 2007 година. 
 
Кристиан Костов и българската делегация ще се завърнат от Киев в неделя (14 май). Веднага след това те ще вземат участие в коментарното студио на БНТ1, посветено на Евровизия 2017. Негови водещи са Боряна Граматикова и Драгомир Драганов и ще започне в 13:00 часа. 
 
Гледайте финала на Евровизия 2017 в събота (13 май)  от 22:00 часа, на живо по БНТ1 и БНТ HD и коментарното студио "Евровизия", веднага след края на конкурса по БНТ1!
 

Свързани новини

Силна заявка за наградата

21.03.2024

Песен за ''Евровизия'' предизвика дебати

23.02.2024

Изненади на ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

Евровизия 2024

20.12.2023

Домакин за 2024 е...

11.08.2023


flash