Търси в сайта...

Оли Александър ще се бори на Евровизия 2024 с "Dizzy"

Очакванията за победа на Обединеното кралство на песенния конкурс Евровизия през 2024 г. са още по-големи от преди, след като излезе дебютният солов сингъл на Оли Александър, "Dizzy", с който той ще представи Великобритания на легендарното музикално събитие в Малмьо, Швеция, на 11 май. 
 
Заедно със зашеметяващ видеоклип, режисиран от Колин Солал Кардо, "Dizzy" е създадена от Оли и известния електронен продуцент Дани Харл. Песента разгръща усещането за онзи опияняващ порив, който изпитваш при срещата на нов човек, а изострените емоции и енергията на парчето ще се усетят както в клуба, така и на световната сцена на Евровизия.  Първият солов сингъл на Оли Александър е тържествен, изключително индивидуален и вълнуващо артистично изявление на една от най-иновативните съвременни поп звезди в Обединеното кралство. 
 
 
"Наистина не мога да повярвам, че ще бъда част от такова специално наследство и ще развея знамето на Обединеното кралство, за мен ще бъде чест! Отдавна исках да го направя и чувствам, че това е правилният момент да издам музика под собственото си име. Написах песента миналото лято с Дани Харл. Започнахме с думата "dizzy" и си спомням, че казах "замаян от целувките ти", така че изградихме песента около това. С Дани вярваме, че музиката трябва да те пренася на вълшебно място, и искахме да опишем това приказно кътче с песента - място с красиви градини, вечни цветя и безкраен екстатичен кръговрат. Песента е за това, че изпитваш толкова силен прилив на емоции към някого, че той напълно преобръща света ти с главата надолу. Вдъхновихме се от много музика, която обичаме от 80-те години, като Erasure, Adamski и, разбира се, Pet Shop Boys," споделя Оли. 
 
 
"Dizzy" бележи нова динамична ера в творчеството на Оли Александър (екс Years & Years). В рамките на три изключително успешни албума певецът, актьор и модна икона отбеляза 2 албума #1 в Обединеното кралство, 10 сингъла в Топ 40 и наскоро получи отличието BRIT Billion (с 6,5 милиарда стрийма в световен мащаб). Наскоро Александър получи восъчна фигура в музея на "Мадам Тюсо" в Лондон -  подходящ дом за поп звезда, която е помогнала да се промени британската култура завинаги и сега представлява Обединеното кралство на голямата сцена на Евровизия.  

Свързани новини

Песен за ''Евровизия'' предизвика дебати

23.02.2024

Изненади на ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

Евровизия 2024

20.12.2023

Домакин за 2024 е...

11.08.2023

10 държави се класираха на Евровизия

10.05.2023


flash