Второто издание на "Работилница за репортери" е в разгара си

Над 60 ученици от средните училища в шест общини на запад от София - Божурище, Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге и Сливница. Осем задачи, които ще разкрият техния творчески талант и ще им покажат тънкостите на журналистическия занаят.
 
Между 27 февруари и 27 април, всяка седмица, читателите на espressonews.bg ще обогатяват своите знания за историята, културата, събитията, природата, паметниците и всичко, което може да бъде подчинено на темата на "Работилница за репортери" 2017 - Разкажи за твоята България.
 
Под патронажа на Ева Майдел, депутат в Европейския парламент и под вещото менторство  на редица специалисти в сферата - Доника Ризова, Михаил Дюзев и водещата в Радио FM+ Евелина Павлова, позната и от телевизиония екарaн, като водеща на предаването "Аз обичам България".
 
В тазгодишното издание на "Работилница за репортери" най-добрите ще се състезават за атрактивни награди, сред които: званието "Репортер на Espressonews.bg за 2017",  платен летен стаж в медия, безплатен курс за правоспособност категория "В", стаж в телевизия и редакцията на списание, както и голямата награда - двудневно посещение в Брюксел по покана на Ева Майдел, патрон на второто издание на проекта. Всички участници ще получат грамота за участието си в конкурса, както и предметни награди, осигурени от партньорите.
 
Първенецът от всяка община ще подготви сценарий и ще участва в заснемането за първи път в България на 360 градусов видео репортаж, посветен на културен обект, природна забележителност или исторически паметник от родната им община, като видеата ще бъдат представени пред широката общественост през месец юни, когато ще се проведе друго организирано от EspressoNews събитие - "Добрият пример на запад от София". Второто му издание ще бъде фокусирано върху икономическия и туристически потенциал на общините на запад от София.
 
Домакин на церемонията по обявяването на победителя в "Работилница за репортери" е Професионална гимназия "Велизар Пеев" - град Своге, чийто възпитаник е първият победител в проекта – Василена Сайчева.

Свързани новини

Честито!

19.03.2024

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Празник, който ще се помни!

19.05.2023

Нов проект на БФА

25.01.2023


flash