Céline Dion с нов френскоезичен албум този месец

Céline Dion обяви датата, на която ще излезе новият й френскоезичен студиен албум, озаглавен Encore un Soir ("Още една нощ"). Албумът излиза на 26 август от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. 
 
Encore un soir - съдържание:
1. Plus Qu'ailleurs
2. L'etoile
3. Ma Faille
4. Encore Un Soir (Album Version)
5. Je Nous Veux
6. Les Yeux Au Ciel
7. Si C'etait a Refaire
8. Ordinaire
9. Tu Sauras
10. Toutes Ces Choses
11. Le Bonheur en Face
12. A la Plus Haute Branche
13. A Vous
14. Ma Force
15. Trois Heures Vingt (Remastered)
 
Encore un Soir е 26-ият студиен албум в дискографията на певицата и 14-ят френскоезичен проект в кариерата й. Това е първият албум, който Céline Dion записва след тежката загуба на съпруга й, René Angélil, през януари т.г. "Щастлива съм да обявя, че Encore un Soir е готов. René ме накара да му обещая, че ще завърша албума и ще се върна на сцената. Той настояваше до последния си ден, че шоуто трябва да продължи…", се казва в официалното съобщение на Céline Dion.
 
 
Едноименният сингъл от албума, "Encore un soir”, който излезе през май т.г., е написан от големия френски композитор Jean-Jacques Goldman. Céline се обръща с лична молба към носителя на редица престижни награди, включително и Грами, да напише песен за новия й албум, след като за последен път работят заедно преди 12 години. "Исках отново да се докосна до магията на Jean-Jacques" – споделя певицата, а композиторът добавя: "Céline дойде при мен с готова идея за песен. Искаше текстът да разказва за това как минава времето край нас и как пропускаме толкова неща в забързаното ни ежедневие. Когато живееш на прекалено бързи обороти, много често забравяш колко мимолетно е всичко". "Encore un soir” е нежна и деликатна песен, в която за пореден път великолепният глас на Céline Dion разкрива цялата си красота и наситеност. Певицата посвещава песента на покойния й съпруг. 
 
Céline Dion спази и още едно обещание към René: да се завърне на сцената. На 22 май певицата излезе на на сцената на музикалните награди Билборд, за да изпълни класиката на Queen - "The Show Must Go On”. От края на юни стартира серия от концерти в Монреал (10 поредни вечери) и пет концерта в "Centre Vidéotron" в Квебек, Канада; девет поредни вечери в Двореца на спорта "Берси" в Париж и в "Спортпалейс" в Антверпен, Белгия.

Свързани новини

Селин Дион с нова музика

18.04.2023

Ето новините около нея

20.01.2022

Болест свали Celine Dion от сцената

21.10.2021

Още звезди в "Един свят: Заедно вкъщи"

16.04.2020

Излезе новият албум на Céline Dion

19.11.2019


flash