Rationale издава дебютен албум, чуй първия сингъл "Palms" (аудио)

Rationale бързо се превръща в един от най-обещаващите музиканти за 2016 с подкрепата на влиятелни музиканти като Pharrell Williams, Elton John и Annie Mac. Набиращ скорост с над 14 милиона преслушвания в Spotify, артистът ще издаде едноименен дебютен албум на 23 септември.
 
Всяка една от дванадесетте песни в албума е ярка и смело звучаща, изпълнена с емоции и душа. Текстовете рефлектират случки от личния му живот, подсилени за повече драматизъм, а в музиката се преплитат класическо звучене и резки тонове. Разкриването на подробности за издаването на албума му идва с още една новина – ясен е и първият сингъл от него - "Palms". Парчето съчетава в себе си атмосферата на поп музиката от 80-те и соула от 90-те, а неповторимият му глас добавят модерното звучене.
 
 
В записа ще бъдат включени три от песните, спечелили на Rationale многобройни фенове – "Fast Lane", което има над 7,5 милиона преслушвания в Spotify, дебютира на второ място в Global Viral Chart на Spotify и на върха на Hype Machine.
 
 
Невероятното видео към "Fuel To The Fire" също привлече внимание към творчеството му, а последният му сингъл "Something For Nothing" беше в Б-листата на Radio 1.
 
 
Rationale е роден в Хараре, Зимбабве. Майка му притежавала музикална колекция, варираща от Fela Kuti до Meat Loaf, което го запалва по музиката. След като се установява в Лондон, открива рок и инди музиката от края на миналия век, вдъхновява се от нея и преплита звученето от тогава в сегашните си проекти. Най-разпознаваемото нещо в творчеството му остава неповторимият му глас, напомнящ на Drake и Morrissey, и същевременно незабавно различаващ се.
 
Първото му шоу в The Courtyard миналата година беше напълно разпродадено два месеца преди събитието, което беше последвано от включването му в Apple Music’s Artists For 2016 и номинацията му за MTV’s Brand New For 2016. След това Rationale се отправи към Европа за концертите си в Амстердам, Париж, Дюселдорф и турнето си в Обединеното кралство. Вечерта в The Village Underground в Лондон беше напълно разпродадена, което доведе до иск да бъде организиран още един концерт – този път в Scala, за който също не останаха билети. Сега Rationale се готви за турнето си в Щатите, което вече събира много фенове, както и за няколко гостувания на сцените на известни летни фестивали.
 
Албумът Rationale ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

Rationale - "Deliverance"

30.03.2017

Rationale - "Prodigal Son"

29.11.2016


flash