Наближава Bansko Beat Music Experience 2016!

15-16 юли 2016
Централен площад "Никола Вапцаров"
гр. Банско, ВХОД СВОБОДЕН
 
Световни звезди се изявяват под ярките звезди на Пирин, омагьосани от красотата и колорита на местността вече втора поредна година. Второто издание на Bansko Beat Music Experience ще изгрее на българска земя в сърцето на града на 15 и 16 юли. Входът по традиция остава свободен.
 
Миналото лято на сцената се качиха Little Dragon, James Arthur, Mo’ Kalamity, Dj Desy & Mr. Vagabond, Миленита и Sensimillianz и др. Приятните изненади покрай него не спират и последната новина е, че дамското участие на музикалното събитие е преобладаващо и има защо - Loreen и Lariss са чаровните хедлайнери на шоуто.
 
Ако сте чували плътният и наситен с емоционална мощ глас на Loreen, то няма начин да сте го забравили. Красивата певица е от марокански произход, но родена и израснала в Швеция. Прекарва детството си в историческата провинция Västmanland, в едно от най-старите градчета в Европа – Västerås, което определя като свое родно място. През 2004 Loreen участва в Idol Sweden и дава заявка за неповторим музикален талант, а през 2012 печели конкурса Евровизия с превърналата се в сензация песен "Euphoria". Същата година Loreen печели MTV Europe Music Award за най-добра шведска изпълнителка, както и две награди Rockbjörnen за най-добра певица и най-добра песен, номинирана е и за Световните музикални награди.
 
Lariss превзема симпатиите не само на балканската, но и на световната публика. Почитателите й се множат с всяка нейна поява на сцената, с други думи – тук е, за да бъде звезда. Сама твърди, че е родена "в града на поезията", но се изгражда като личност "в града на неограничените възможности". Lariss е изпълнителката на световния хит "Dale Papi", а "Droppin Da Bomb" уверено се изкачва по скалата на музикалните предпочитания. Най-новото й парче, “Prefer", за няколко дни вече има няколко милиона гледания в YouTube.
 
Тазгодишното издание Bansko Beat Music Experience дава сцена на Криско, Ненчо Балабанов и талантите от "X Factor".
 
Криско е горд с новаторския стил на своите композиции, съчетание между хип-хоп, рап, поп, денс и етно елементи. Музикалният му усет го отвежда до журито на "X Factor" 2015, където е ментор на отбора на момичетата. 
 
Шоуто е поверено в ръцете на най-слънчевия и емоционален водещ – Ненчо Балабанов! Той е познат на широката аудитория като ненадминат имитатор, победител в "Като две капки вода" 2015, Господар на ефира и много специален артист, в пълния смисъл на думата. Музикантът е намислил куп изненади, с които да зареди зрителите с искрата на лятото. Знаем със сигурност, че ще изпее и някои от парчетата, с които спечели публиката, но какво още, предстои да разберем през юли.
 
NU/ANCE са познати на широката аудитория от ТV ротациите на първия им сингъл “Daylight", от участието си на Bansko Beat Music Experience миналата година, както и на други музикални фестивали в страната и в чужбина. NU/ANCE са сравнявани с емблематични групи от ранга на U2 и Muse, подгряват SINOPTIK на гостуването им у нас. В момента набира старт новият им видео сингъл “Falling Down".
 
Талантите от последния сезон на "X Factor" също ще излязат на сцената на "Bansko Beat" 2016. 
 
Християна от Кипър, която обича България като своя родина, спечели сърцата ни с богатите и сложни вокални изпълнения, великолепна смесица от поп с класическите опера и мюзикъл и това вероятно спомогна за победата ѝ в 4-то издание на шоуто у нас. Очакваме скоро да представи дебютния си сингъл, чийто автори стоят и зад успешно представилата се на "Евровизия" 2016 песен на Поли Генова. Текстът на парчето на Християна е дело на Руши Видинлиев.
 
Михаела Маринова в момента владее ефира с новото си парче "Не ти ли стига", а към днешна дата "готви" чудесна колаборация с една от големите звезди на българската поп сцена, но коя е тя – скоро ще научим.
 
Дарина Йотова е финалист в 4-ия сезон "X Factor". Още с появата си на кастинга тя впечатли публиката и журито със сценично присъствие и способността да "жонглира" еднакво както поп и хип-хоп музиката, така и с фолклор. Наскоро Дара представи първото си парче - "К'во не чу", което дава заявка за хит на лятото. 
 
Стивън Ачикор дебютира с участие в сингъла на Невена Пейкова "Да избягаме“ и катери класациите в страната. С чар и талантът Стивън уверено върви напред и сцената на Bansko Beat е една от спирките по пътя му.
 
Жана Бергендорф вече няма нужда от представяне. Последният й сингъл, общото парче с Моисей – "Време", беше девет поредни седмици на първа позиция в официалната класация. Жана работи усилено по следващия си, този път самостоятелен, проект.

Свързани новини



flash