Angelina Jolie вече е професор

Актрисата и носителка на награда "Оскар" Angelina Jolie вече има и академична титла, съобщава bgnes.com. Тя беше обявена за гостуващ професор на Лондонското училище по икономически и политически науки – едно от най-престижните учебни заведения във Великобритания. 
 
Тя ще се присъедини към списъка с други престижни лектори на Центъра за жени, мир и сигурност към училището, като бившия британски външен министър William Hague. Jolie ще преподава на студенти, завършващи магистърска степен. Jolie, която е и посланик на добра вола на агенцията за бежанците на ООН, е защитник на правата на бежанците, като се изказва активно и срещу женското обрязване и използването на сексуално насилие като оръжие на войната. "Очаквам с нетърпение да обучавам студентите и да уча от тях, както и да споделям своя опит от работата си с правителства и ООН", заяви тя. 
 
Магистърската програма, в която ще преподава Jolie, представлява едногодишен курс, включващ модули върху жените, мира, сигурността, въпросите на половете и военизирането, както и човешките права.

Свързани новини

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024


flash