David Guetta благодари на феновете

UEFA и световно известният DJ и продуцент David Guetta потвърдиха, че над един милион души са се отзовали на молбата им да запишат част от официалната песен за UEFA Euro 2016!

През декември Guetta призова феновете на футбола и електронната музика да се обединят и да качат кратък запис на сайт, специално създаден от UEFA. Записите вече са миксирани и ще са част от песента за UEFA Euro 2016 “This One’s For You”

“Благодаря на всеки един от вас, записал с мен! Това наистина е невиждан до сега проект. Исках да направя нещо различно, нещо специално, и феновете да са в сърцето на песента. Когато помолих един милион фена да се включат, не знаех каква ще е реакцията им, но подкрепата, която получих, е невероятна! Сега само трябва да свържа всичко.”, коментира Guetta.

Официалното парче за UEFA EURO 2016 ще бъде изпълнявано на откриващата и закриващата церемония, както и ще бъде чуто на всяко телевизионно представяне. Французинът, който ще напише и ще продуцира парчето, ще бъде лице на кампанията на UEFA, която ще включва и лайв изпълнения на Stade de France за откриващата и закриващата церемония, безплатен концерт в Париж на Champ de Mars под  Айфеловата кула, както и интерактивно преживяване като част от UEFA EURO 2016 Trophy Tour. Също така, след всеки отбелязан гол ще се чува част от парчето. Феновете от цял свят, включили се в песента, ще допринесат и за атмосферата на стадионите.

Маркетинг директорът на UEFA Guy-Laurent Epstein каза „Ясно е, че футболът и музиката са свързани – и двете предизвикват ярки емоции! Като един от най-популярните изпълнители, David успява да вдъхнови феновете по света да се включат в официалната песен. Музиката и футболът вървят ръка за ръка, когато става дума за празненства и радост и искаме саундтракът на тазгодишното събитие да е запомнящ се. Тазгодишното първенство ще е най-голямото до сега – 24 отбора ще участват и над 2 милиарда фена ще го гледат на живо. По тази причина трябваше и песента да е специална – затова сме горди, че над милион души се включиха в нея!”

UEFA Euro 2016 ще започне на 10 юни от 21 часа CET, когато Румъния и Франция ще играят едни срещу други на the Stade de France.

David Guetta е най-големият DJ и продуцент в света, работил с личности като Akon, The Black Eyed Peas, will.i.am, Fergie, Kelly Rowland, Madonna & Lil’ Wayne, Kelis, Kid Cudi, Estelle, K’Naan, LMFAO, Flo Rida, Rihanna, Sia, Nicki Minaj, John Legend, Usher, Emeli Sande и много други.

От 2007 година насам той е на върха на EDM сцената с над 55 милиона последователи във Facebook и4 милиона в Instagram. Продал е над 9 милиона копия от албумите си, 40 милиона песни, има 2 милиарда преслушвания в Spotify, 4,3 милиарда в YouTubeи е награден с 23 музикални награди!


Свързани новини

Global Music Report - резултатите

22.03.2024

Бебе на хоризонта!

18.03.2024

След 11 години...

11.03.2024

"Музикалните навици на българите"

26.02.2024

Латино звезда е ''Жена на годината''

20.02.2024


flash