Фен съди Тidal и Kanye West заради новия му албум

Фен на Kanye West внесе в съда дело срещу изпълнителя и стрийминг платформата Tidal с обвинението, че са измамили потребителите да платят за достъп с лъжливото обещание за ексклузивитет на новия албум на Kanye West само в рамките на платформата. 
 
Според тъжителя Justin Baker-Rhett, West е обещал новият му албум, Тhe Life of Pablo, да бъде достъпен само за абонатите на Tidal. Платформата удържа минимум $9.99 на месец от потребителите си, но след излизането си, албумът на West беше пуснат и напълно безплатно в Apple Music и Spotify.
 
Милиони фенове се абонираха за Tidal през февруари, след обещанията на рапъра за ексклузивитет, което даде така нужното рамо на затруднената платформа, като освен пари, така набраха и много нова инфомация за новите абонати, се казва в иска. Baker-Rhett иска съдията да нареди на Tidal да изтрие новонатрупаната база данни. Според изчисленията на тъжителя, ползите за компанията от набирането на новите поне 2 милиона абонати, кредитните им карти и цялата информация за вкусовете, навиците и музикалните предпочитания, се изчислява поне на $84 милионаl.
 
В иска се посочва и туит на Kanye West , в който той уверява, че "Албумът ми никога няма да се появи в Apple. Нито пък ще влезе в продажба... Можете да го получите само от Tidal." И макар албумът наистина да не се продава в обичайните места, West го предлагаше на сайта си. Той е и един от музикантите, които имат акции в компанията.

Свързани новини

The Weeknd вместо Йе на Coachella

07.04.2022

Изхвърлиха музиканта от събитието

21.03.2022

Ye пак със скандал в новините

14.01.2022

Ето кого ще гледаме на Coachella 2022

13.01.2022

Kanye West показа новите си проекти

11.01.2022


flash