Roxette се завръщат с баладата “It Just Happens” (аудио)

На 8 април 1989 Roxette се изкачиха до върха на американските класации с хитовото си парче “The Look”, успешно преобръщайки света не само на милиони фенове, но и на самите шведски звезди.
 
Много е изписано за причините, поради които песента успява да стигне до първо място в Billboard Hot 100, осигурявайки на Marie Fredriksson и Per Gessle желания и заслужен световен пробив. Накратко, нещата за тях просто се случват. Четири пъти, ако трябва да сме точни. След “The Look” следват три #1 –“Listen To Your Heart”, “It Must Have Been Love” и “Joyride”, както и влезлите в челната десетка по цял свят сингли “Dressed For Success”, “Dangerous”, “How Do You Do!”, “Fading Like A Flower” и ”Sleeping In My Car”. А това е само част от списъка им с хитове.
 
А най-хубавата новина е, че 30 години по-късно нещата се повтарят. Roxette се завръщат с новия си сингъл “It Just Happens” – великолепна балада, която задава тона за десетия им албум Good Karma.
 
Good Karma - съдържание:
1. Why Dontcha
2. It Just Happens
3. Good Karma
4. This One
5. You Make It Sound So Simple
6. From A Distance
7. Some Other Summer
8. Why Don´t You Bring Me Flowers
9. You Can´t Do This To Me Anymore
10. 20 BPM
11. April Clouds
 
“It Just Happens” притежава разпознаваемото и класическо звучене на Roxette. Баладата е мелодична и заразителна, а гласовете на Marie Fredriksson и Per Gessle се редуват непрекъснато. Per Gessle коментира "За новия запис искахме да комбинираме класическото си звучене с нещо неочаквано, за да създадем нещо познато, и същевременно да дадем възможност на слушателите да открият нещо ново.” 
 
 
“It Just Happens” е една от първите песни, написани за албума и от началото двамата решили, че ще е прекрасна идея тя да е водещия сингъл. Текстът може да бъде отнесен за 30-годишната кариера на групата, оставаща след толкова време една от най-обичаните активни поп двойки. Те продължават да изнасят концерти пред десетки хиляди фенове и да пишат песни, които остават в главите ни дълго след последните секунди. 
 
Новият им албум Good Karma ще излезе на 3 юни и ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

Joyride на Roxette - на 30 години

08.10.2021

Чуй неиздавания сингъл на Roxette

07.10.2020

Отде си Marie Fredriksson

10.12.2019

Roxette - "Some Other Summer"

24.06.2016

Roxette с видео към "It Just Happens"

19.05.2016


flash