A Head Full Of Dreams на Coldplay стана номер 1

Само няколко дни след изпълнението на Coldplay на Super Bowl 50 Halftime Show заедно с Beyonce, Bruno Mars и Mark Ronson, албумът на Coldplay A Head Full Of Dreams достигна до върха на класациите в Обединеното кралство и стана седмият запис на групата на първо място.
 
Първият с такъв успех беше Parachutes, който стана номер едно в Official Albums Chart през 2000. A Head Full Of Dreams излезе през декември миналата година, като само албумът на Adele го делеше от върха. Тази седмица обаче е ред на 25 да отстъпи първа позиция на Coldplay.
 
През годината групата ще изнесе многобройни концерти, подкрепяйки A Head Full Of Dreams. Те имат вече обявени дати за шоута в Латинска Америка и Европа (включително четири вечери на стадион "Уембли"). На 28 януари потвърдиха и предстоящото си турне в Щатите.
 
През януари стана ясно, че Coldplay са номинирани за най-добър албум и най-добра група на наградите BRIT, където те ще изпълнят някои от най-обичаните си песни. Това ги прави групата с най-много номинации за BRIT - 23. Coldplay ще получат и наградата Godlike Genius на NME Awards.
 
Албумът A Head Full Of Dreams на Coldplay е на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

Coldplay с концерт във Филипините

25.01.2024

Включи се и ти!

07.11.2023

Coldplay и Педро Паскал в SNL

01.02.2023

Хубави и лоши новини около Coldplay

05.10.2022

Нова версия на "The Scientist"

31.08.2022


flash